Stefan harao Evropom i srušio mit o čuvenoj lopovskoj bandi: "Pink Panter" sa Uba tvrdi da mu to ništa dobro nije donelo!

22.10.2022

22:22

0

"Pošto svi izvode pljačke na isti kalup zovu se "Pink Panteri", ali nema tu jednog vođe, svaka grupa radi za sebe", kaže Stefan

Stefan harao Evropom i srušio mit o čuvenoj lopovskoj bandi: "Pink Panter" sa Uba tvrdi da mu to ništa dobro nije donelo!
pink panteri žuti dijamant - Copyright Foto: Youtube / Printscreen

Stefan R. (32) sa Uba, koji je, po sopstvenom priznanju, učestvovao u brojnim pljačkama pretežno u Italiji, Švajcarskoj, Belgiji i Holandiji, kaže u ispovesti da mu pripadnost kriminalnoj organizaciji nije donela ništa dobro i da zbog lake zarade ne treba da se ide "glavom kroz zid".

On kaže da je bio jedan od mnogobrojnih Balkanaca, koji se smatraju članovima međunarodne bande pljačkaša skupocenog nakita "Pink Panter". U ispovesti je objasnio, da kriminalna organizacija "Pink Panter" zapravo i ne postoji, već da se "Pinik Panterima" nazivaju svi pljačkaši s naših prostora koji ordiniraju po zapadnoj Evropi. On je praktično srušio mit o "Pink Panterima".

- Svi pljačkaju po istom principu, ali svako radi za sebe. Ima više grupa lopova, a jedni kradu samo satove, jedni samo nakit, jedni samo naočare. Pošto svi izvode pljačke na isti kalup zovu se "Pink Panteri", ali nema tu jednog vođe, praktično svaka grupa radi za sebe - objašnjava Setaf R.

Mlad, zelen, željan svega, a pre svega brze i lake zarade, dobrih kola, markirane garderobe i statusa u društvu, odlučuje da napusti Srbiju i ode u Evropu. Ubrzo, kako kaže, pronalazi grupu, koja ima ista interesovanja kao i on. Činjenice da je išao stranputicom i da nije činio pravu stvar, postao je svestan tek mnogo godina kasnije.

- Bio sam mlad kada sam odlučio da odem trbuhom za kruhom. Hteo sam brzu i laku lovu, bez previše rada i mučenja. Bilo mi je lakše da nešto ukradem, nego da radim za dnevnicu. Nisam se ničega plašio - priča Stefan R. i dodaje:

- Adrenalin je tada kod mene bio presudan, naravno pored finansijske dobiti. Pretežno sam "radio" u manjim grupama, a naš cilj je bio da ukrademo nakit, novac, satove i naočare.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike