"Učiniću sve da dobijem starateljstvo nad svojom maloletnom braćom": Potresne reči najstarijeg sina stradalog Saše iz Batočine!

20.10.2022

21:15

0

Svi su plakali...

"Učiniću sve da dobijem starateljstvo nad svojom maloletnom braćom": Potresne reči najstarijeg sina stradalog Saše iz Batočine!
saša k (2) - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Facebook

Dan posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Saša Kostadinović, samohrani otac tri sina, meštani Batočine, kao i porodica, i dalje su u šoku i neverici.

U dvorištu kuće u Kralja Petra Prvog sede Vidosava, Sašina majka i tast i tašta Aleksandar i Dragana Petrović i oplakuju tragično nastradalog Sašu. Primaju saučešća.

Sa njima i Sašini sinovi - najstariji Ognjen (21), zatim Ilija (15) i Novak (11), vidno tužni i nesrećni, ipak iako deca, smogli su snage da svakom ko je ušao u dvorište da izjavi saučešće, priđu, uljudno se jave i pruže ruku.

"Deci je mnogo teško"

Ognjen je, kako saznajemo, na trećoj godini mašinstva u Kragujevcu i dobar je strudent. Ilija je prvi razred Tehničke škole, takođe u Kragujevcu, dok je najmlađi Novak još u osnovnoj školi.

- Deci je mnogo teško, ali dečaci su, pa kriju emocije i suze. No, kad je ceo Novakov razred došao da izrazi saučešće, dete više nije izdržalo. Svi su plakali. Ma, srce da vam prepukne - kaže tašta stradalog Saše.

Najstariji i naizgled najhrabriji Ognjen, grli baku Draganu, teši je i briše joj suze. A nama poručuje:

- Najvažnije mi je da završim fakultet, zaposlim se. I naravno, učiniću sve da dobijem starateljstvo nad svojom maloletnom braćom i izvedem ih na pravi put. Nastaviću tamo gde je, posle mamine smrti, tata nastavio i zato - braću ne dam nikome!

Saša Kostadinović (51) poginuo je u centru Batočine ispred svoje kuće u trenutku kada je polazio na posao. Njegovom smrću zapečaćena je tužna sudbina ove porodice, a Sašina majka ostala je sama sa trojicom njegovih sinova, budući da su se tragedije kroz godine samo nizale pa je stradalom čoveku preminuo i otac i sestra i supruga.

Stradalom Saši Kostadinoviću, kako meštani navode za "Blic" još u ranoj mladosti stradala je sestra, paradoksalno, takođe u saobraćajnoj nesreći kao i on.

Nesrećna sudbina porodice

Tom smrću krenuo je jezivi niz u porodici Kostadinović. Saši je i otac stradao na užasan način. Naime, on je život izgubio paleći strnjike. Naime, vatra se proširila, situacija se otela kontroli i od posledica opekotina on je izgubio život.

Da nesreća nikada ne ide sama, svedoči i činjenica da je pre nekoliko godina Saši umrla i supruga, iznenada od kardiovaskularnih problema. Time je Saša ostao sam sa trojicom sinova.

Kako svedoče meštani, lavovski se borio za decu da ih izvede na pravi put nakon tragedija koje su potresle celu porodicu, ali umorni mladić vraćajući se iz treće smene, ostavio je samo Sašinu majku da brine o deci pokosivši Kostadinovića ispred praga kuće u Batočini.

Podsećamo, Saša Kostadinovič bio je master agronomije i godinama je radio u kragujevačkom Centru za strna žita. Njegove kolege su u šoku.

- Bio je divan čovek pre svega, dobar otac i dobar stručnjak u svom poslu. Brinuo je o sinovima posle gubitka supruge. Ovo je velika tragedija za sve nas, nemamo reči za tugu koja je zadesila njegove sinove - jecajuči nam je ispričala jedna Sašina koleginica.

Opština je ovodom njegove smrti odlučila da finansira sahranu, a određen je i novac za izdržavanje sinova dok najmlađi od njih ne postane punoletan.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti,Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike