Ministarstvo pravde poslalo Crnoj Gori molbu za izručenje Kontića

15.10.2020

09:44 >> 07:02

0

Dok crnogorski pravosudni organi, uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde, ne odluče o molbi, Ivan Kontić (30) ostaje u ekstradicionom pritvoru

Ministarstvo pravde poslalo Crnoj Gori molbu za izručenje Kontića
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori molbu za izručenje Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta. Uz molbu je prosleđena i prateća dokumentacija, kažu za Tanjug u Ministarstvu pravde.

Kamere snimile Kontića Foto: Printscreen/ Youtube

Kontić je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić ostaje u ekstradicionom pritvoru.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti tek nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak prebijanja. Kontić je ubrzo pobegao iz Srbije, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih da su učestvovali u tuči i pomogli posle izvršenja krivičnog dela, Ivana L. (30) i Luku V. (38). Oni su juče pušteni iz zatvora na Klisi posle isteka 30 dana pritvora.

Kontić, koji je poreklom iz Kolašina u Crnoj Gori, diplomirani je pravnik, a od januara je bio pripravnik u advokatskoj kancelariji. On se tereti tereti za pokušaj ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike