Posle nesreće na mostu u Ovčar Banji oglasio se gradonačelnik Čačka: Najdublje saučešće porodicama, istragom će se sve okolnosti utvrditi

13.10.2022

13:54

0

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je odmah otišao na mesto nesreće, na lice mesta su već u 11 i 15 stigle ekipe VSJ sa 14 vatrogasaca spasioca, ekipe Hitne pomoći i 40 pripadnika policije

Posle nesreće na mostu u Ovčar Banji oglasio se gradonačelnik Čačka: Najdublje saučešće porodicama, istragom će se sve okolnosti utvrditi
ovčar banja (1) - Copyright 24sedam

Danas 13. oktobra 2022. godine, oko 11 časova dogodila se nesreća u Ovčar Banji, kada je pukla sajla na visećem mostu, sa koga je više desetina ljudi upalo u vodu. Reč je o putnicima iz Republike Srpske, njih 115, koji su sa dva autobusa, krenuli na turističko putovanje u manastir Đunis, koji se nalazi u blizini Kruševca, a usput su planirali da posete i Ovčarsko kablarsku klisuru.

Autobusi su se zaustavili na parkingu u Ovčar Banji i putnicu su krenuli da prelaze preko visećeg mosta, koji se nalazi u blizini restorana „Dom“, s namerom da posete manastir Nikolje.

U jednom trenutku na mostu se nalazilo više desetina osoba, pa je usled velikog opterećenja pukla sajla na mostu i putnici su upali u vodu.

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je odmah otišao na mesto nesreće, na lice mesta su već u 11 i 15 stigle ekipe VSJ sa 14 vatrogasaca spasioca, ekipe Hitne pomoći i 40 pripadnika policije. Akciji spasavanja su se pridružili i članovi Ronilačkog kluba „Borac“ i svi meštani koji su se u trenutku nesreće nalazili u blizini.

RINA

– Nažalost, dve osobe izgubile su život, dok je 10 osoba transportovano hitno u Urgentni centar Opšte bolnice Čačak. Prema informacijama iz bolnice, tri osobe su zadobile teške telesne povrede, jedna se nalazi na Odeljenju intenzivne nege, a dve na odeljenjima Hirurgije i Ortopedije. Sedam putnika iz autobusa, zadobilo je lake telesne povrede, ali su zadržani u bolnici zbog opservacije, jer su dugo vremena bili u hladnoj vodi – rekao je Todorović.

rina.rs

– Izražavamo najdublje saučešće porodicama nastradalih i predstavnicima lokalnih samouprava iz kojih su nastradali i povređeni turisti. Grad Čačak će u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja – izjavio je gradonačelnik Čačka.

Bonus video

rina.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Ozon press

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike