24sedam u vrtiću sa čijeg je krova pao dečak: "Zaposleni muku muče sa klincima koji se pentraju"

12.10.2022

08:10

0

Autor: M. Brkić

Vrtić "Sunce" ima fizičko obezbeđenje koje radi do 20 časova

24sedam u vrtiću sa čijeg je krova pao dečak: "Zaposleni muku muče sa klincima koji se pentraju"
Sunce Goran Sivački (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Dečak A. L. (12), koji je juče po podne pao sa krova vrtića “Sunce” na Novom Beogradu, zadobio je teške povrede glave i prvo je bio zbrinut na odeljenju reanimacije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", a potom u Urgentnom centru, jer mu se stanje pogoršalo.

Dečak je pao sa deset metara visine, a prema informacijama do kojih je na licu mesta došao 24sedam, incident se dogodio posle 20 časova, do kada traje radno vreme fizičkog obezbeđenja ovog vrtića u Nehruovoj ulici.

Kako saznajemo na licu mesta, deca iz okolnih zgrada, kao i iz škole "Branko Radičević", koja se nalazi prekoputa, stalno dolaze do ovog vrtića i penju se na krov, čak i preko dana.

Penju se na krov i kada su tu i zaposleni i deca, pa ih onda teraju. Prvo se popnu na žardinjere koje se nalaze oko vrtića, pa onda na krov, ali  ovo je prvi put da se desilo da neko dete padne i da se povredi, saznajemo na licu mesta.

Kako saznajemo, u vrtiću postoji atrijum, odnosno unutrašnje dvorište, gde deca često znaju da se spuste sa krova.

Direktorka OŠ "Branko Radičević" Suzana Lipić kaže za 24sedam da nema saznanja da se radi o njihovom učeniku. Dodaje da je bilo slučajeva da se učenici ove škole penju na krov vrtića "Sunce".

- Pre tri godine kontaktirala me je upravnica vrtića "Sunce" i poslala deo snimka sa kamera, na kom se vidi da se deca penju na vrtić. Mi smo prepoznali da su u pitanju naši učenici i obavili smo preventivni razgovor sa njima. Škola je uvek spremna da se bavi bezbednošću dece i opasnostima koje su u okruženju i van nastave - kaže Lipić za 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike