Šta je sa slučajem poznatog repera koji je optužen za nasilje nad svojom devojkom? Numero uhapšen kad je progovorila žrtvina sestra!

07.10.2022

10:10

0

"Završila je na psihičkom lečenju zbog njega"

Šta je sa slučajem poznatog repera koji je optužen za nasilje nad svojom devojkom? Numero uhapšen kad je progovorila žrtvina sestra!
uros radivojevic numero (9) - Copyright Printscreen/YouTube

Uroš Radivojević, reper poznat pod pseudonimom Numero, koji je optužen za nasilje u porodici nad bivšom devojkom L. C. i dalje se nalazi u pritvoru. U toku je krivični postupak, ispituju se svedoci, a pritvor se reperu produžava svaki mesec.

On je odbio sporazum o priznanju krivice.

Numero je podsetimo, 7. juna ponovo završio u pritvoru za isto delo za koje je priveden 5. januara. Naime, nakon što je izneo odbranu 24. marta, pušten je na slobodu. Pritvor je ukinut, te se reper 2 meseca nalazio na slobodi, ali nakon žalbe tužilaštva, reper je ponovo vraćen u pritvor gde se i dalje nalazi od 7. juna.

Iza rešetaka je završio nakon što je polusestra L. S., Nina Stojaković, napisala objavu na "Tviteru" koju vam prenosimo u celosti.

- Moju rođenu sestru Lidiju, koja godinama pati od depresije, tukao je godinu i po dana. To smo saznali kada je skupila hrabrost da ga ostavi i vrati se kod roditelja nakon što je pokušala da se ubije. Završila je na psihičkom lečenju zbog njega. Neki terapeuti su videli ujede, modrice, pocepane usne... Zašto nisu zvali policiju, ne znam - napisala je Nina u januaru navodeći da su se obratili policiji, ali da im je rečeno da uprkos svedocima ne mogu ništa da urade bez povredne liste.

- "Što nije prijavila ranije?", pa jednostavno, jer je bila prestravljena do kostiju. "Kako niste primetili?", nismo, nažalost, jer je modrice i ožiljke sakrivala a njeno loše psihičko stanje smo pripisivali depresiji koja joj je dijagnostikovana.

- Dečko koji je nije samo tukao, već gušio do onesvešćivanja, psihički zlostavljao i manipulisao njenom bolešću zove se Uroš Radivojević, mlađima poznat kao Numero, reper. Ako policija ne može da uradi ništa, ja mogu da stanem uz svoju sestru i kažem javno ime i prezime nasilnika. Besna sam na komšije što nisu zvale policiju, iako su čuli zvuke nasilja - napisala je ona.

Prema rečima Sandre Tanasković Savić, advokata Uroša Radivojevića, nijedan dokaz nije dostavljen, te "policija nije mogla ništa da uradi". Takođe je navela da je on odbio zaključenje sporazuma o priznanju krivice gde mu je ponuđeno godinu dana kućnog zatvora.

Reper Numero, Printscreen/YouTube//Hazze
 

- Dostavili smo sudu dokaze da je oštećena pretila reperu da će ga uništiti zbog njegovih preljuba. Postoje i dokazi da oštećena boluje od bipolarnog poremećaja. Ne postoji nijedan dokaz da je okrivljeni vršio nasilje nad njom. Pristajemo samo na oslobađajuću presudu, Uroš nije kriv i ne želi da prizna nešto što nije uradio pa makar ostao u pritvoru do kraja postupka. Očigledno je da je nasilje u porodici postalo svakodnevnica i da je pravosuđe možda i zatrpano predmetima nasilja u porodici, ali smo svedoci toga da se u nekim predmetima okrivljenima ne određuje ni mera zabrane prilaska, a kamoli pritvor. Stiče se utisak da se držanjem Uroša u pritvoru, sud pokušava da se iskupi javnosti za sve propuste u drugim predmetima gde nasilje zaista postoji i gde se završava tragično - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike