Srpske starlete umešane u milionsku prevaru: Reklamirale stranice za lažno klađenje, a ovo su njihova imena!

04.10.2022

12:44

0

Aleksandra Subotić, Tara Simov, Ana Korać, Sandra Afrika, Stanija , Maja Marinković i druge vezuju se za prevaru

Srpske starlete umešane u milionsku prevaru: Reklamirale stranice za lažno klađenje, a ovo su njihova imena!
Ilustracija - Copyright printscreen/Instagram/DŠ

Fejsbuk prevaranti koji su navukli preko 1.000 ljudi da im uplate novac za sigurno klađenje, oglašavali su se preko društvenih mreža od 2017. godine, a reklamirali su se preko starleti. Oni su , kako se sumnja, prevare vršili preko Fejsbuka od 2017. godine do danas, a na internetu su poznati kao "Šmeker tim".

Ovu stranicu navodno su reklamirale starlete Aleksandra Subotić, Tara Simov, Ana Korać, Sandra Afrika, Stanija , Maja Marinković, Iva Grgurić, Dragana Mitar i Milica Kemez.

- Njih su reklamirale starlete na društvenim mrežama - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem i dodaje da je u ovom trenutku uhapšeno 11 osoba i to devet iz Valjeva i dve iz Beograda.

Organizatori grupe su dva muškarca iz Valjeva. Prema prvim informacijama oni su od stečenog novca kupovali stanove i skupe automobile.

Inspektori iz Policijske stanice Čukarica, da podsetimo, nakon višemesečnog operativnog rada, u saradnji sa kolegama iz Valjeva i Loznice i Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili su 10 osoba zbog sumnje da su na teritoriji Srbije počinili više krivičnih dela prevara i pranje novca.

printscreen/Instagram/DŠ
 

Osumnjičeni su preko društvenih mreža otvorili profile pod nazivom "Super tips 1x2", "Šmeker_tim1", "Dušan_šmeker tim1", "Dušan_šmeker tim2", "Dušan_šmeker tim", pronalazili oštećene (za sada više od 1.000) i dovodili ih u zabludu da mogu da dobiju veliki novac na klađenju na fudbalske utakmice, zahtevajući da uplate određenu sumu novca kako bi im dali utakmice na koje bi trebalo da se klade ili da će oni odigrati umesto njih.

Posle toga su slikali falsifikovane tikete kladionice na kojima se videlo da je dobitak 8.000 evra i tražili da im se uplati 620 evra za proviziju, a da će im oni nakon toga poslati brojeve kodova da bi podigli novac.

Na osnovu sadašnjih prijava, osumnjičeni su pribavili imovinsku korist u iznosu od oko 56.110.000 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike