Bizarno! U Italiji održali suđenje mrtvom Srbinu: Proces počeo posle tri godine od nasilja u porodici i tri meseca nakon što je ubio Lidiju!

22.09.2022

17:25

0

Suđenje za nasilje u porodici Zoranu Vasiljeviću koji je u junu ubio suprugu Lidiju Miljković u Vićenci, odlagano osam puta

Bizarno! U Italiji održali suđenje mrtvom Srbinu: Proces počeo posle tri godine od nasilja u porodici i tri meseca nakon što je ubio Lidiju!
vicenca-italija-ubistvo-lidija miljkovic local-team-11 - Copyright Printscreen/YouTube/ Local Team/Profimedia

Tri meseca posle ubistva Lidije Miljković (42) u Vićenci, za čiju smrt se sumnjiči njen suprug Zlatan Vasiljević, koji se posle krvavog pira ubio, u italijanskom sudu održano je prvo ročište za nasilje u porodici, jer je nesrećna žena ranije prijavila muža za to krivično delo.

Međutim, od 2019. godine, kada je podignuta optužnica protiv Vasiljevića, nije održano ni jedno ročište, a u međuvremenu dogodio se stravičan zločin.

Proces koji je bio u toku, sada je okončan zbog smrti počinioca. To je konstatovano na sudu, navodi italijanski portal Il giornale di Vicenza i dodaje da je ubijena Lidija trpela zlostavljanje, batine i uvrede od muža od 2006. godine, zbog čega ga je i prijavljivala.

Brat ubijene Srpkinje rekao je za italijanske medije "da je ogorčen zbog činjenice da se prvo suđenje za nasilje nad njegovom sestrom odigralo tek pošto je ona ubijena".

- Zlatan se nikada nije pokajao! Bio je manipulator, a da se suđenje koje smo čekali od 2019. odigralo ranije, Lidija bi i dalje bila tu, bila bi živa, jer bi on bio iza rešetaka - rekao je Lidijin brat.

On je podsetio da je početak suđenja odlagan čak osam puta.

Lidija je, da podsetimo, ubijena u junu kada je Zlatan, koga je ona napustila, sačekao ispred posla i pucao u nju nasred ulice. Prethodno je ubio svoju aktuelnu partnerku. Posle dvostrukog ubistva on se ubio u automobilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike