Upali u kuću na Čukarici, pa ukrali kartice vredne 300.000 evra za obradu kriptovaluta: Uhapšena petorica!

21.09.2022

17:15

0

Autor: D.A.

Na teret mu se stavlja i izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Upali u kuću na Čukarici, pa ukrali kartice vredne 300.000 evra za obradu kriptovaluta: Uhapšena petorica!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo pritvor za osumnjičene zbog krađe grafičkih kartica za obradu kriptovaluta.

U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani M.O, D.J., S.Š., К.E. i N.J., zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, kojim su pričinili štetu u iznosu od 300.000 evra, navodi se u saopštenju koje je dato Telegrafu.

- Osumnjičenom M.O pored ovog krivičnog dela stavlja se na teret i izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je podnelo predlog da se prema svim osumnjičenim licima odredi pritvor - piše u saopštenju.

Osumnjičeni se terete da su obili kuću oštećenog na teritoriji opštine Čukarica, a zatim iz iste demontirali i odneli 100 grafičkih kartica u vrednosti od 300.000 evra koje služe za rudarenje kriptovaluta.

Tužilaštvo će tokom istrage izvesti sve dokaze koji su neophodni za donošenje odluke o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike