Tuga je velika! U kućama odjekuju plač i jauci: Kolege nastradalih muzičara traže da se proglasi Dan žalosti u Vladičinom Hanu (FOTO)

19.09.2022

20:52

0

Stanisalav i Dalibor stradali su jutros oko 4.40 sati u blizini Aleksinca

Tuga je velika! U kućama odjekuju plač i jauci: Kolege nastradalih muzičara traže da se proglasi Dan žalosti u Vladičinom Hanu (FOTO)
trubači (1) - Copyright Facebook/Dalibor Hirijeta Milosevic/Stanislav Ristic

Šok neverica i tuga vlada među muzičarima u Vladiničinom Hanu, prestonici trube na jugu Srbije, zbog pogibije trubača Stanislava Ristić (21) i Dalibora Miloševića (34) u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš.

Stanisalav i Dalibor stradali su jutros oko 4.40 sati u blizini Aleksinca kada se vozilo marke “fiat punto”, u kome su bila još dvojica kolege iz Vlasotinca i dečak iz Hana, sudario sa kamion stranih registarskih tablica.

- Cela mahala Poljanica, gde živimo je u šoku i neverici. Velika tragedija je zadesila njihove porodice, ali svi plačemo sa njima - priča Daliborov školski drug, kolega i komšija Danijel Antić.

Kaže da je upravo obišao porodice stradalih i da su njihove kuće zavijene u crno.

- U njihovim kućama odjekuju plač i jauci. Tuga je velika. Dalibor je iza sebe ostavio četvoro maloletne dece i peto na puto, a Stanislav suprugu u roditelje - kaže.

Priča ono što je čuo od porodica pokojnika, a to je da su Stanisalv i Dalibor svirali u Novom Sadu zajedno sa dvojicom kolega iz Vlasotinca i da su se u momentu tragedije vraćali posle svirke.

- Dalibor je planirao da se vrati autobusom, ali su ga drugovi ubedili da pođe sa njima. Još se ne zna ko je od njih dvojice vozio automobil. Ono što se zna jeste da svi bili veoma iscrpljeni i nespremni za dugačku vožnju - prepričava.

Dalibor je, dodaje, bio član mnogih orkestara u Vladičinom Hanu, pa i u njegovom – orekstar "Duga“.

- Bio je najbolji tenor na jugu Srbije. Ove godine nije nastupao na Guči, tezgario je sa Stanislavom. Svi mi, zapravo, tezgarimo cele godine jer od toga živimo. To nije uvek lagan posao - objašnjava sagovronik.

Nastradali muzičari su bili, kaže, dobri ljudi i dobri roditelji i sinovi, poznati u Vladičinom Hanu. Njihova tela biće sutra dovežena u rodnu varoš, a prekosutra se planira sahrana.

- Razgovarao sam sa kolegama i želja svih nas je da se u sredu proglasi Dan žalosti u Vladičinom Hanu jer je reč o velikoj tragediji - poručuje Danijel Antić.

U nesreći su teško povređeni i muzičari rođeni 1983. i 2003. godine, kao i dečak rođen 2008. godine. Prema izjavama PR KC Niš, svi su u stabilnom stanju, svesni i komunikativni.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti