Ovo su muzičari koji su stradali u nesreći kod Aleksinca: Vraćali se kući sa svirke (FOTO)

19.09.2022

11:51

1

Autor: Maja Kostić

U sudaru putničkog vozila i kamiona poginule su dve osobe, dok je troje prevezeno u Urgentni centar u Nišu

Ovo su muzičari koji su stradali u nesreći kod Aleksinca: Vraćali se kući sa svirke (FOTO)
trubači (1) - Copyright Facebook/Dalibor Hirijeta Milosevic/Stanislav Ristic

Mladići iz Vladičinog Hana, S. A. (21) i D. M. (34) poginuli su rano jutros u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu Beograd-Niš, kod Aleksinačkih rudnika. 

U sudaru putničkog vozila i kamiona poginule su dve osobe, dok je troje prevezeno u Urgentni centar u Nišu.

Muzičar Milan Mića Petrović, prijatelj izginulih ljudi kaže da je vest o tragediji ožalostila čitav Vladičin Han.

- Odlično se znamo, bavimo se muzikom, uspešni smo u tome, ja sam sa mojim orkestrom bio i pobednik u Guči. Sa Daliborom sam odrastao, zajedno smo učili da sviramo, bili smo i u istom orkestru više puta, kod Bojana Ristića, Bojana Krstića, Stojana Krstića…. On je svirao bas, bio je jako dobar pa kada sam ja osnovao svoj orkestar, povremeno sam ga angažovao. Srce mi se slama, sav sam naduven od plača otkako sam čuo šta im se desilo – priča Petrović.

Prema njegovim rečima, oni su se iz Vojvodine vraćali kući u Vladičin Han.

- Svirali su na svadbama i oko dva sata iza ponoći su krenuli kući. Čuo sam da su se dvoumili da li da krenu ili ne, jer su bili umorni pa su ipak odlučili da pođu. Neposredno pre nesreće zaustavili su se u jednom motelu, tu su popili kafu. Dalibor, koji je do tog mesta vozio se požalio da je umoran, da mu se spava pa ga je na mestu vozača zamenio Stanislav. Dalibor je po svemu sudeći spavao u trenutku nesreće. Strašno je to što im se desilo, bio sam kod porodica, strašno je tamo, kuknjava, žalost, ma srce mi se cepa. Dalibor ima dva odrasla sina iz vanbračne zajednice, i još dve ćerkice sa drugom ženom koja je trudna. Stanislav se oženi pre par godina, on nema dece. Mnogo nas je pogodila njihova smrt, bili su dobri ljudi, otišli da zarade za svoje porodice i izginuli – kazao je uznemireni čovek.

Kada je reč o povređenima svi primljeni pacijenti su svesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara.

 

Prema rečima lekara koji ih je primio u UC Niš, a nakon svih dijagnostičkih procedura, povrede su sledeće:

-Najstariji među njima muškarac rođen 1983.godine ima hematom iznad levog očnog kapka i prelom vilice zbog čega je odmah upućen maksilofacijalnom hirurgu. Muškarac rođen 2003.godine , ima prelom leve nadlaktice i povredu iznad leve obrve koja je zbrinuta u Aleksincu. Dečak 2008.godište, ima naprsnuće jednog rebra s desne strane i oštećeno plućno krilo. Nije životno ugrožen, stabilan,komunikativan. Hospitalizovan u jedinici intezivnog lečenja Dečije hirurgije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike