Od Kosmeta do Beograda drogu prevozili automobilom misije OEBS: Saslušani osumnjičeni za šverc više od 45 kilograma narkotika (VIDEO)

18.09.2022

13:48

0

Autor: Mi. S.

Sva petorica uhapšenih branila se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu

Od Kosmeta do Beograda drogu prevozili automobilom misije OEBS: Saslušani osumnjičeni za šverc više od 45 kilograma narkotika (VIDEO)
mup - Copyright printscreen/youtube/MUP Republike Srbije

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana petorica pripadnika kriminalne grupe, osumnjilčenih za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova i Metohije, koji su pre dva dana uhapšeni u Novom Beogradu poalw peimopredaje droge. Tada je zaplenjeno gotovo 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina. Sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, branili su se ćutanjem. 

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im svima odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva.

 

 

Osumnjičeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su Domi A. (42), Gazmed K. (41) i Dardan M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova i Metohije ka Beogradu u vozilu "škoda oktavija" bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OEBS.

Oko 11.30 sati su se na parkingu u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli. Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Agostina Neta.

Tu je, na parkingu, Gazmed K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene uhapsili. 

Od osumnjičenih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike