Prao novac za "kavčane" kroz gradnju luksuznih stanova: Uhapšen Kotoranin

15.09.2022

07:25

0

Kotoranin je juče uhapšen po nalogu specijalnog državnog tužioca, zbog sumnje da je počinio krivično delo – pranje novca

Prao novac za "kavčane" kroz gradnju luksuznih stanova: Uhapšen Kotoranin
Ilustracija - Copyright Profimedia

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je Kotoranin Nikša Perović “oprao” nekoliko miliona evra pripadnika kavačke kriminalne organizacije, tako što je preko porodične firme “Perović DN company”, od novca stečenog kriminalom gradio stambeno-apartmanski kompleks u Radanovićima.

Kotoranin je juče uhapšen  po nalogu specijalnog državnog tužioca, zbog sumnje da je počinio krivično delo – pranje novca.

Perovića su uhapsili službenici Specijalnog policijskog odeljenja, a policija je pretresla i stanove i poslovne objekte koji su u njegovom ili vlasništvu firme, prenose Vijesti.

Osumnjičeni Perović je osnivač firme “Perović DN company” iz Kotora, a SDT je analizom poslovne dokumentacije došao do sumnji da je “upumpavao” novac “kavačkog” klana u firmu, te tako plaćao građevinski materijal i radove na luksuznom apartmanskom kompleksu u Radanovićima.

U oglasu je navedeno da se 157 kvadrata poslovnog prostora izdaje za 1.700 evra mesečno.

Na sajtovima za nekretnine, Perović je oglasio izdavanje poslovnog prostora u luksuznoj zgradi u Radanovićima, za koju SDT veruje je građena kriminalnim novcem.

Firma “Perović DN company” bila je pod lupom SDT-a i 2017. godine kada su uhapšeni Cetinjanin Savo Lipovina i Ivan Jovanović, zbog sumnje da su formirali devetočlanu kriminalnu grupu koja je oprala i utajila mnogo novca, ali za “škaljarsku” kriminalnu organizaciju.

Na spisku osumnjičenih tada je bio Nikšin brat Davor Perović zbog prikupljenih dokaza da je i njihova porodična firma bila u 11 preduzeća preko kojih je tada opran novac za “škaljarce”…

U policijskom dokumentu SOCTA piše da kriminalne organizacije najveći delom novac od droge peru kroz gradnju luksuznih kompleksa, apartmana i hotela…. Novac se u legalne tokove ubacuje i otvaranjem diskoteka, plažnih barova, restorana…

Kotoranin Nikša Perović jutros je priveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike