Ispovest još jedne žrtve učitelja jahanja! Una je imala samo 13 godina: "Prilepi se uz sedlo, trljaj se, hoću da te vidim kako se opuštaš"

14.09.2022

19:35

0

Govorio mi je „tvoje telo se menja“, „postaješ ozbiljna žena“

Ispovest još jedne žrtve učitelja jahanja! Una je imala samo 13 godina: "Prilepi se uz sedlo, trljaj se, hoću da te vidim kako se opuštaš"
milos djukic mbm jahanje instagram (3) - Copyright Printscreen/Instagram/mbm

Una Ilić (20) koja je, nakon Katarine Šolaje i Anđele Belović treća žrtva seksulnog uznemiravanja trenera jahanja Miloša Đukića odlučila je da ispriča svoju priču i oživi bolne uspomene.

Una priča da je treninge došla kada je bila veoma mala, sa sestrom i uvek u pratnji majke. Ni to nije sprečilo predatora da spopada tada trinaestogodišnju devojčicu. Una Ilić tvrdi da je bolje prošla od Katarine i Anđele, jer je posle nekoliko ispada trenera Miloša Đukića presekla i napustila konjički klub.

 - Mama je u početku uvek bila u blizini, tako da se ništa nije dešavalo, nismo ni imala prečesto kontakte s Mišom - kaže Una Ilić za Blic.

Posle nekog vremena, trener Miloš Đukić počeo je, kako kaže sagovornica, da govori neprimerene stvari.

"Počelo je bezazleno..."

- Počeo je sa naizgled bezazlenim izjavama „ti si meni omiljena, dođi da te mazim“, „samo tebe vodim na sladoled, ne sme niko drugi s nama“… Iz ove perspektive, deluje sumnjivo, ali tada sam bila mala i nisam imala ideju da bi mogao da mi naudi. Samo se sećam da mi je bilo jako neprijatno - kaže Una Ilić.

Kada je imala 13 godina Đukić je prešao u sledeću fazu.

- Govorio mi je „tvoje telo se menja“, „postaješ ozbiljna žena“, „sad krećemo ozbiljnije da radimo i da se družimo“… Ima i nekoliko incidenata… - priča Una Ilić.

Kaže da je nakon početnih komentara, Miloš Đukić otišao i korak dalje.

- Kada bismo ostajali sami, govorio je „dođi da te mazim“. Ako kažem ne, naljuti se i počne uslovljavanje. „Nećeš dobro jahati“, „Kako možeš da me odbiješ, mi smo drugari“… Hteo je da mi stavi do znanja da zavisim od njega. Onda je počelo maženje po butinama, zadnjici, ljubljenje u vrat. Gadila sam se, smetalo mi je - priča Una Ilić.

 "Prilepi se uz sedlo, trljaj se..."

Đukić je imao način da se približi devojčicama. Odveo je Unu i dao joj da jaše konja koji se zove Akgbar, koji je, kako kaže, „bio najbolji, poseban, njega nije mogao da jaše svako, samo ko zasluži.“

 - Bila sam sama s njim. Konj me nije slušao, ali imala sam strah da moram da ispoštujem to što su mi dali Akgbara da ga jašem. Bila sam pod stresom, čak sam pala, prišao mi je i rekao: „Nemoj da se plašiš da svršiš dok si na konju. Ti se tako namesti, prilepi se uz sedlo, trljaj se. Hoću da te vidim kako se opuštaš“. Imala sam 13 godina i nisam imala ideju o čemu priča. Rekla sam u redu, mislila sam da treba samo da se opustim… Govorio je to više puta. Sestra i ja smo to posle guglale, ali nam ni tada nije bilo do kraja jasno - navodi Una Ilić.

Ponavljao je takve stvari često. Kako kaže, osećala je da sve to nije baš normalno pa je prećutkivala.

 - Desila se jedna scena, ja sam svezivala konja, on je ušao u boks i zagrlio me. Stegao je jako i ja sam mu rekla „Mišo, skloni se“. On je rekao:“Ne, ne, ne, pusti me da se malo smirim“. Disao je i stenjao mi u vrat, mazio me po telu i grubo stiskao. Bilo je mnogo ljudi u boksovima pored, čak je i moja sestra bila u blizini. Nisam imala izlaz. To je trajalo par minuta… – priča Una Ilić.

Printscreen/Instagram/m.đ.
Miloš Đukić

Otišla je, napustila klub.

- Nisam ni procesuirala potpuno šta mi se dešava, samo sam znala da mi je užasno neprijatno. Sreća da sam otišla, inače, ko zna kako bi se završilo - kaže naša sagovornica.

Una poziva sve devojke koje su silovane ili seksualno zlostavljane da budu hrabre i prijave zlostavljače. Poziva i devojke iz Konjičkog kluba MBM da se jave ukoliko im je Miloš Đukić činio slične stvari kao Katarini, Anđeli i njoj.

Printscreen/Instagram/m.đ.
Miloš Đukić sa polaznicima

 - Uvek ima neko ko će vas saslušati, ko će vam verovati, ko će vas podržati. Ne plašite se da prijavite, ne stidite se - poručuje Una Ilić.

“Zašto si ti besna na mene”

- Samo sam još jednom otišla nakon dve godine i tada me je pitao zašto sam besna na njega i zašto se ne vratim. Ne sećam se šta sam mu rekla, ali nije bilo šanse da mu se više ikada približim. Kada sam otišla iz kluba, za mene i sestru je pričao svašta. Da smo ku*ve, narkomanke… Nisam imala ni punih 14 godina kada sam zauvek otišla – kaže Una Ilić.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Milošu Đuriću (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike