Jugoslav opljačkao ćerku bivšeg vlasnika Formule 1: Odneo nakit i satove vredne 20 miliona evra!

19.10.2020

08:53 >> 12:07

0

Jugoslav opljačkao ćerku bivšeg vlasnika Formule 1: Odneo nakit i satove vredne 20 miliona evra!
Copyright Profimedia

Jugoslav Jovanović (23) uhapšen je u Rimu, zbog sumnje da je vođa bande koja je iz vile Tamare Eklston u Londonu, ćerke bivšeg vlasnika Formule 1! Osim njega uhapšeno je još četvoro članova ove kriminalne grupe, a traga se za jednim Hrvatom.

Jovanoviću su lisici na ruke stavljene 17. oktobra, na zahtev kolega iz Britanije, Skotland Jarda, zbog pljačke koja se dogodila 13. decembra prošle godine u elitnom delu Londona. Italijanski mediji navode da se procenjuje da su iz vile Tamare Eklston ukradeni novac, satovi i nakit u vrednosti od 20 miliona evra! Ona je čak prijavila da je reč o tri puta većoj vrednosti – 60 miliona.

Krađa vile trajala sat vremena

Tamara Eklston: Profimedia

Provala i krađa u vili Tamare Eklkston trajala je punih sat vremena, od 22 do 23 sata. Lopovi su razbili prozor u zadnjem delu kuće i ušli. Tog dana Eklstonova je bila sa suprugom na odmoru u Laponiji. Inače, ovaj kraj je jedan od najobezbeđenijih u Evropi kada je reč o nadzoru, s obzirom na to da tu žive milijarderi i članovi kraljevske porodice.

Navodi se da su njih četvoro snimljeni kamerama u vrtu vile sa “Luis Viton” torbom sa ukradenom robom.

Uspeli su da otvore samo jedan od četiri sefa. Ukradeni nakit je rastopljen, a satovi prodati.

Nakon pljačke policija je pokrenula potragu za lopovima i uhapsila Rumune Mariju Mester (47) i njenog sina Emila Savastru (26).

Pet dana nakon pljačke, Vuković je sa Marijom Mester došao u Srbiju. Ona je potom otputovala u Englesku, gde je uhapšena. Jovanović je otišao u Italiju gde se skrivao sve do pre nekoliko dana, kada je uhapšen.

Alesandro Donati (43) i Alesandro Maltese (44) uhapšeni su u Italiji.

Traga se još samo za Hrvatom Danielom Vukovićem (32), za kog mediji navode da takođe menja identitete i koristi lažna dokumenta.

Jugoslav Jovanović imao je lažna dokumenta, a krio se po kampovima zbog čega je bilo teško ući mu u trag.

Klan Jovanović dobro poznat u Italiji

Italijanski “Korir dela sera” navodi da su Jovanović i Vuković prethodno bili umešani u trostruko ubistvo koje se dogodilo na prostoru bivše Jugoslavije.

Mediji pišu da je Jovanovićeva banda poznato još po izvesnom Nenadu Jovanoviću, kog nazivaju “kralljem prevara”. On je jednom , pretvarajući se da je rabin, od vlasnika galerije uzeo dve slike iz jedne galerije, davajući mu za njih vreću lažnog novca. Italijanski mediji brujali su 2017. godine o ovoj pljački, aa vrednost slika, koje su zaplenjene, je oko dva miliona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike