Alkoholičaru devet meseci zatvora i lečenje: Pobegao nakon udesa, maltretirao ženu, pa pretio njenom prijatelju

19.10.2020

13:24

0

Autor: M. B.

Alkoholičaru devet meseci zatvora i lečenje: Pobegao nakon udesa, maltretirao ženu, pa pretio njenom prijatelju
Copyright Pixabay/Pexels

Beograđanin Ć. D. (40) koji je krajem septembra uhapšen zbog sumnje da je izvršio nekoliko različitih krivičnih dela u jednom danu, od saobraćajke do porodičnog nasilja, priznao je krivicu i zaključio sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvo mu Beogradu, na osnovu kojeg je već osuđen.

Sud je potvrdio sporazum imeđu Ć. D. i tužilaštva i osudio ga na devet meseci zatvora i meru bezbednosti – obavezno lečenje alkoholičara koje će biti izvršeno u zatvoru, dok bude na izdržavanju kazne.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom od godinu dana, koja će se sprovesti nakon izdržavanja kazne, precizirali su u Trećem osnovnom tužilaštvu.

On je u skladu sa sporazumom o priznaju osuđen zbog tri krivična dela – ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i nasilje u porodici.

Kako je saopšteno nakon njegovog hapšenja, Ć. D. je u nedelju, 27. septembra učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je šest osoba zadobilo lake telesne povrede, nakon čega je pobegao sa mesta nezgode ne pružajući pomoć povređenima.

Dalje se uputio kod supruge, koju je psihički maltretirao, a posle toga se vratio u stan, nastavio da putem društvenih mreža preti prijatelju svoje supruge. Pronađen je u tom stanu i uhapšen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike