Srbin uhapšen u Rumuniji: "Pao" sa lekovima vrednim 1,5 miliona evra!

01.09.2022

16:50

0

Srpski državljanin sa dvojicom Rumuna švercovao psihoaktovne tablete koje je trebalo da završe u Norveškoj

Srbin uhapšen u Rumuniji: "Pao" sa lekovima vrednim 1,5 miliona evra!
Copyright Zaplenjeni lekovi foto:Uprava carina

Državljanin Srbije uhapšen je zajedno sa dvojicom rumunskih državljana zbog sumnje da je švercovao psihoaktivne tablete vredne 1,5 miliona evra, koje je trebalo da završe u Norveškoj.

Kako prenosi Stiri de Kluž, Srbin i dvojica Rumuna uhapšeni su u opštini Petrošani. Policija je prvo uhapsila Rumuna koji je u gepeku automobila nosio lekove vredne 1,5 milion evra. Istraga je pokazala da je njih u Rumuniju uneo Srbin, a da im je krajnje odredište bila Norveška.

Prema dosadašnjim podacima rumunske policije, po uputstvu državljanina Srbije, prvoosumnjičeni je otputovao u okrug Timiš, da bi tu od njega preuzeo lekove koji su bili spakovani u pet kartonskih kutija. Drugi rumunski državljanin imao je zaduženje da identifikuje potencijalna policijska vozila i javlja im.

Kako navodi medij, plan je bio da droga, sakrivena u automobilu završi u Norveškoj. Srbina je zaustavila saobraćajna policija i to u blizini graničnog prelaza Moravica. Kod njega je pronađeno 17.000 evra, navode mediji i dodaju da je osumnjičenima određeno zadržavanje.

Policija je od osumnjičenih zaplenila 23.840 evra, odnosno 5.850 leja, pet mobilnih telefona i 12 SIM kartica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike