Vozač Hitne mrtav pijan pokosio mladog komšiju, pa pobegao sa mesta nesreće! On tvrdi da je sve nameštaljka

31.08.2022

12:33

0

Autor: Maja Kostić

Nesrećni mladić je zadobio teške povrede glave i vrata, kičme i grudnog koša i preminuo je na licu mesta

Vozač Hitne mrtav pijan pokosio mladog komšiju, pa pobegao sa mesta nesreće! On tvrdi da je sve nameštaljka
hitna pomoć 3 - Copyright Printscreen/Youtube/ EmergencyReporterSRB

Danas je je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Miodragu Periću (38) iz Šainovca optuženom da je 28. decembra prošle godine u ovom doljevačkom selu vozeći pijan “golf 2” usmrtio komšiju Željka Ristića (19). Saslušan je sudski veštak, doktorka Dragana Aranđelović i stručni saradnk odbrane optužbenog, doktor Zoran Ćirić.

Perić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Prema navodima tužilaštva, on je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 kilometrana čas na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom.

Nesrećni mladić je je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na licu mesta.

Perić, inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružana pomoć zbog teškog pijanstva.

S obzirom na to da Perić tvrdi da je žrtva svog prijatelja Marka Disića, koji je navodno iskoristio njegovo pijanstvo da bi ga optužio za saobraćajnu nesreću koju je on izazvao, lekari koji su svedočili dali su svoje stručno mišljenje o tome da li je on bio psiho-fizički sposoban da upravlja vozilom s obzirom da je bio u stanju teške alkoholisanosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike