Usvojena žalba Višeg javnog tužilaštva: Određen pritvor Šljukinom bivšem telohranitelju

25.08.2022

18:56 >> 18:58

0

Autor: 24sedam

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu usvojilo je žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor Veliboru Ć

Usvojena žalba Višeg javnog tužilaštva: Određen pritvor Šljukinom bivšem telohranitelju
Sredoje Šljukić Šljuka - Copyright Facebook/Legende devedesetih

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu usvojilo je žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor Veliboru Ć, osumnjičenom za pokušaj ubistva u noći između 2. i 3. jula na splavu “Mala Kolubara”.

Ovom odlukom je preinačeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak kojim je bio odbijen predlog za pritvor i osumnjičenom odredjena mera zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) i mera zabrane sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Veliboru Ć. se na teret stavljaju tri krivična dela: ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

24sedam/M.S.
 

 

Podsećamo da se sumnja da je Velibor Ć. u noći između 2. i 3 jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i ranio 33-godišnjeg muškarca.

Prethodno je on u tom sukobu zadobio dve ubodne rane nožem u stomak, i po dve u obe butine.

Velibor Ć. je lišen slobode prošle sedmice nakon intenzivog operativnog rada MUP-a i VJT u Beogradu na rasvetljavanju ovog slučaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike