Patike od 55.000 evra? "Pala" tri muškarca koja su krenula u Holandiju sa kesom punom para - carinicima rekli da nemaju šta da prijave!

23.08.2022

10:36

0

Autor: 24sedam

Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili u razgovoru sa carinikom

Patike od 55.000 evra? "Pala" tri muškarca koja su krenula u Holandiju sa kesom punom para - carinicima rekli da nemaju šta da prijave!
600934_evri-u-patikama-na-horgosu_f - Copyright Foto: Uprava carina

Neprijavljeni novac koji putnici nose sa sobom, u iznosima većim od zakonski propisanih 10.000 evra, carinici svakodnevno otkrivaju na svim mogućim i nemogućim mestima. Tako su i 21. avgusta 2022. godine na prelazu Horgoš, kesu sa 55.000 evra pronašli u unutrašnjosti patika spakovanih u prtljag.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao ''audi'' domaćih registarskih oznaka, kojim su ka Holandiji putovala trojica muškaraca.

Foto: Uprava carina
 

Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili u razgovoru sa carinikom. 

Foto: Uprava carina
 

Prilikom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u torbi koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronađena je kesa sa nošenim patikama, u čijoj se unutrašnjosti nalazilo 55.500 evra.

Kako su se putnici po otkrivanju prekršaja izjasnili da je novac zajednički, svakom ponaosob je vraćeno po 10.000 evra, dok će o sudbini preostalih 25.500 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike