Sin vlasnika kladionica ubijen na terasi svog stana: Strahinja likvidiran mesec dana po izlasku iz zatvora!

24.08.2022

06:05

0

Ubica osuđen na sedam i po godina

Sin vlasnika kladionica ubijen na terasi svog stana: Strahinja likvidiran mesec dana po izlasku iz zatvora!
Strahinja Ičelić Ubistvo Čačak1 - Copyright Strahinja Ičelić Foto: Facebook/Printscreen

Strahinja Ičelić (28) iz Čačka, inače sin vlasnika lanca kladionica u tom gradu, likvidiran je 24. avgusta 2016. godine na terasi svog stana u Čačku. Mladićev drug uspeo je tada da uđe u stan kroz terasu i našao Strahinju kako krvari na krevetu, međutim, već je bilo kasno. Preminuo je u bolnici.

Kobnog dana, Strahinja se vraćao kući taksijem i usput se čuo sa majkom kojoj je rekao da je primetio da ga neko prati. Samo nekoliko trenutaka kasnije napadači su sačekali da se mladić vrati kući, kad se pojavio na terasi stana u prizemlju, pucali su u njega. Strahinja je uspeo da uđe u stan i sedne na krevet.

Pošto se vrata stana automatski zaključavaju, majka nije mogla da uđe u stan, pa je to učinio jedan njegov drug, ali preko terase. Zatekao je Ičelića na krevetu kako krvari. Na licu mesta pronađene su tri čaure. Strahinja je odmah nakon ranjavanja prevezen u čačansku bolnicu u kojoj je ubrzo preminuo.

Policija je posle par meseci uhapsila osumljičene za ubistvo Strahinje, Vladimira Tripkovića (33)  Nenada Kalajdžića (32) i Sašu Ljuboju (39).

Novembra meseca 2016. godine,Trojica osumnjičenih zaključila su sa Višim javnim tužilaštvom sporazum o priznavanju krivice, nakon čega je Vladimir Tripković  osuđen na sedam i po godina zatvora, a njegovi saučesnici Nenad Kalajdžić  na devet meseci i Saša Ljuboja  na šest meseci zatvorske kazne.

Samo nekoliko dana posle ubistva zamenik Višeg javnog tužioca u Čačku rekao je da je Strahinja likvidiran u obračunu kriminalnih grupa u ovom gradu, ali motiv do danas nije zvanično utvrđen. Strahinji su duže vreme upućivane pretnje, praćen je, posmatran. Sve to ukazuje da je ubistvo bilo planirano. Čak su mi u više navrata tražili 20.000 evra kako on ne bi bio njihova meta. 

Strahinja Ičelić Foto: Facebook/Printscreen
 

Ove navode izneo je posle presude, za koju smatra da je sramna, Strahinjin otac Rajko.

- Pričao je da im ne da ni dinara, jer će onda tražiti 40.000, pa 80.000 evra - rekao je tada Ičelić.

Inače, Ičelić se pre ubistva spremao da ide na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne zbog toga što je 2012. godine ispred čačanskog kluba “Montana” mačetom isekao ruku tada sedamnaestogodišnjem D. T. On se iz zatvora vratio nepunih mesec dana pre nego što je likvidiran.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike