Zaplena na Gradini: Sirijac hteo da prošvercuje mobilne telefone i preko 300.000 švedskih kruna

21.10.2020

07:15

0

Pored novca u vozilu muškarca (37) pronađena su tri tablet uređaja i dva mobilna telefona sakrivena u prostoru za prvu pomoć

Zaplena na Gradini: Sirijac hteo da prošvercuje mobilne telefone i preko 300.000 švedskih kruna
Copyright Na Gradini neprijavljeni tableti, mobilni i krune foto: Uprava carina

Carinici su juče na prelazu Gradina u saradnji sa policijom sprečili jednog putnika da prokrijumčari preko 300.000 švedskih kruna i pet novih „ajpeda“ i mobilnih telefona, vrednih oko 350.000 dinara.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW švedskih tablica, za čijim je volanom bio Sirijac (37) sa švedskim pasošem.Rekao je da sem ličnog prtljaga nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi dozvoljeni iznos gotovine, navode iz Uprave carina.

Delovalo je da je zaista tako, jer je prilikom kontrole carinik u džepovima pantalona i jakne koje je putnik imao na sebi, pronašao 67.000 švedskih kruna, što je oko 6.500 evra.
Međutim, posle toga je u jednom od kofera pronađeno još 250.000 švedskih kruna koje su bile sakrivene među garderobom.

Ispostavilo se da to nije bilo sve što je putnik imao nameru da sakrije od graničnih službenika, jer su iza zadnjih sedišta, ispod itisona u gepeku, pronađena i tri tablet uređaja „ajped 8 generacije“.

Kutije sa još dva nova mobilna telefona „samsung galaksi“ otkrivene su u prostoru za rezervni točak i u pomoćnoj ladici za prvu pomoć u gepeku.
Putnik će pred prekršajnim sudom odgovarati zbog neprijavljivanja deviznog iznosa od preko 20.000 evra u švedskim krunama, kao i novih tablet uređaja i mobilnih telefona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike