Masakr u Crnoj Gori vratio Srbe 15 godina unazad: Vuk na Cetinju, a Nikola u Jabukovcu pucali u nedužne ljude zbog porodičnih problema!

12.08.2022

19:00

1

Vuk Borilović ubijen je danas dok su policajci pokušavali da ga obuzdaju, a Nikola Radosavljević je u zatvorskoj bolnici

Masakr u Crnoj Gori vratio Srbe 15 godina unazad: Vuk na Cetinju, a Nikola u Jabukovcu pucali u nedužne ljude zbog porodičnih problema!
Cetinje Jabukovac 1 - Copyright Printscreen/Youtube /Balta vjarđe Privatna arhiva

Vuk Borilović (34) danas je u krvavom piru u crnogorskom gradu Cetinje ubio 10 osoba, a četiri teško ranio. Među ubijenima su bila i mala deca.

Borilović je bio oženjen i otac troje dece, a šta ga je nateralo da lovačkom puškom ubije najpre ženu, a potom i celu porodicu, kao i ljude koji su se tu zatekli,  još uvek nije poznato i to će se utvrditi opsežnom policijskom istragom.

Tragediji je prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju.

Gotovo identičan jezivi scenario zadesio je srpsko selo Jabukovac pre 15 godina, kada je Nikola Radosavljević (39) posle svađe sa svojoj suprugom, koju je pretukao, takođe uzeo lovačku pušku i krenuo da puca po komšiluku.

Radosavljević je tada ubio devetoro i ranio dvoje ljudi, svojih komšija i bliskih prijatelja. Zato je dobio i nadimak - Crni Kole.

Vrele letnje dane žitelji Srbije tada su provodili prikovani za male ekrane i netremice gledali šta je Nikola uradio. U kadru je bio čovek krvavog lica, mlad i potpuno sed. Prikazan je snimak njegovog hapšenja, kao u nekom filmu strave i užasa, negde oko ponoći na seoskom groblju.

Pomračenog uma i iste takve budućnosti, Nikola je ubio Veljka Đorđevića (59), njegovu taštu Marinu Kutkuregović (70) i Veljkovog sina Dragana Đorđevića (22), Draginji (55) i Branislava (57) Borongića, Srđana Bađikića (15), Branislava Badejevića (30), Persu Banković (37) i Aniku Čogić. Neverovatnu sreću imali su tada Siniša Bađikić (38), otac ubijenog dečaka Srđana, i Vanuca Badejević (70), koji su teško ranjeni.

Vuk Borilović ubijen je danas dok su policajci pokušavali da ga obuzdaju, a Nikola Radosavljević je u zatvorskoj bolnici.

Iako je od maskra u Jabukovcu prošlo 15 godina, meštani ne mogu da zaborave ovaj nemili događaj. U Nikolinoj kući sada živi samo njegova bolesna majka, koja posle zločina nije izašla dalje od kućnog dvorišta.

- Mnogo je bolesna, pa i ne zna sad mnoge stvari, ali se sa sinom čuje svaki drugi dan. On je zove stalno, plače i jeca. Pita je: "Šta mi bi, majko, da to uradim?" Ali on se sad i ne seća da je počinio ubistva. Za prve komšije stalno pita, a on ih je ubio - rekla je za 24sedam bliska prijateljica Nikoline majke kada su naši reporteri bili u poseti ovom ukletom selu.

Meštani su nam ipak tada ispričali da Jabukovac želi sve da zaboravi i da sad počinje sezona veselja, svadbi i krštenja i da se ljudi iz inostranstva sve više vraćaju. Strah i jeza su prisutni, ali su odlučili da na njih ne obraćaju pažnju.  

Kada bismo izostavili Srbiju, današnji krvavi pir na Cetinju je najveća tragedija u novijoj istoriji Crne Gore. Pre toga se pamti masakr koji je počinio Kosta Damjanović 3. juna 1992. godine u selu Pušonjski Do kod Pljevalja kada je ubio devet ljudi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike