Otac kukao i dozivao pomoć, ali malom Željku nije bilo spasa: Svi zanemeli posle tragedije tokom seče drva kod Nove Varoši

11.08.2022

19:20

1

Željko P. pao sa prikolice, ona pala preko njega, prikleštila ga i ubila na mestu

Otac kukao i dozivao pomoć, ali malom Željku nije bilo spasa: Svi zanemeli posle tragedije tokom seče drva kod Nove Varoši
Ilustracija - Copyright Profimedia

Željko P. (13) poginuo je u selu Kućani kod Nove Varoši dok je sa ocem Paunom skupljao drva za ogrev, kad se prevrnuo traktor na kom su bili. Stravična tragedija dogodila se u sredu po podne, kad je dečak otišao sa ocem u obližnju šumu.

Paun je tog dana završio posao i rekao da sa Željkom ide u drva, kako bi sakupili što više za ogrev. Kad su završavali posao, otac je seo za upravljač traktora, a sin na prikolicu. Međutim, pod nerazjašnjenim okolnostima, traktor se prevrnuo kad su se našli na strmini.

- Dete nije uspelo da iskoči s prikolice, palo je, a ona je pala preko njega, prikleštila ga i ubila na mestu - kažu očevici.

Otac je pokušavao da oslobodi sina, kukao i dozivao u pomoć. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog deteta. Meštani Jasenova, u kom je mali Željko živeo sa ocem i bratom, nemi su od bola.

- Njegovog oca je supruga pre nekoliko godina ostavila i preudala se negde na moru, pa je on ostao sa dvojicom malih sinova. Sve je radio da im obezbedi normalno detinjstvo, nije se libio najtežih poslova, radio je u pilani. Teško mu je palo to što sinovi odrastaju bez majke, pa je gledao da im ništa ne nedostaje - kažu meštani.

Prema njihovim rečima, Paun je i ranije išao s decom u šumu, svi pomažu koliko mogu.

Rođaci nesrećnog deteta kažu da je otac gotovo zanemeo od nesreće.

- Svi su u njegovoj kući još od srede uveče. Jadan čovek, ne progovara, na svoje oči je ostao bez sina. Ne znamo kako će preživeti ovo  Željko je bio dobro dete, vredno. Na jesen je trebalo da krene u osmi razred - priča rođak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike