Uhapšeni bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu i dekan Medicinskog fakulteta: Prodavali lažne diplome Albancima i Hrvatima!

10.08.2022

12:20

3

Čeka se odluka tužioca o eventualnom pritvoru

Uhapšeni bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu i dekan Medicinskog fakulteta: Prodavali lažne diplome Albancima i Hrvatima!
Foto: Youtube/RTV Kragujevac

Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i njegova desna ruka bivši dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhapšeni su danas po nalogu kraljevačkog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Njih dvojica uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja među kojima su i malverzacije vezano za diplome koje su izdavali Albancima i državljanima Hrvatske i pribavili višemilionsku korist.

Arsenijević i Čanović uhapšeni su u Kragujevcu i sprovedeni u Kraljevo u Tužilaštvo. Čeka se odluka tužioca o eventualnom pritvoru.

Podsetimo, bivši rektor kragujevačkog Univerziteta Nebojša Arsenijević povezuje se sa 61 falsifikovanom diplomom od kojih su 45 izdate hrvatskim državljanima, 14 kosovskim Albancima, a na spisku su i dve doktorske disertacije jedna lekaru u BiH i druga na Kosovu.

Poništene su, potom, 22 diplome Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu medicinskim sestrama iz Hrvatske, kao i 15 diploma doktora nauka, koje su izdate građanima sa Kosova i iz Severne Makedonije.

Na univerzitetu ne postoji nijedan dokaz da su oni upisali doktorske studije, nema podataka o položenim ispitima, nostrifikaciji prethodno stečenih diploma i nema traga o uplaćenom novcu za školovanje. Postoje samo diplome koje su im izdate. Ovo je izjavio rektor Univerziteta u Kragujevcu profesor Nenad Filipović.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti