Fantomka na glavi, a bajonet, nož ili sekira u ruci! Sve više pljački počinjenih hladnim oružjem

09.08.2022

19:00

0

Jedan od razbojnika sa bajonetom u rukama ušao u lokal u Zemun Polju i od izbezumljene radnice tražio novac iz kase

Fantomka na glavi, a bajonet, nož ili sekira u ruci! Sve više pljački počinjenih hladnim oružjem
pljackas copy - Copyright Profimedia/24sedam/Pixabay

Zemunska policija traga za dvojicom maskiranih razbojnika koji su uz pretnju bajonetom, sinoć oko  20 sati, opljačkali prodavnicu mešovite robe u Ulici Akrobate Aleksić u Zemun Polju. Pljačke uz pretnju bajoneta, sekira i noževa nisu retkost u poslednje vreme, a kako je manje vatrenog oružja kod građana, mnogi se opredeljuju za uterivanje straha hladnim naoružanjem.

Dvojica pljačkaša ušla su sinoć u radnju i od prestravljene radnice zatražili da im preda dnevni pazar. Jedan od razbojnika sa bajonetom u rukama ušao je u lokal i od izbezumljene radnice tražio novac iz kase. Za to vreme drugi osumnjičeni je stajao na vratima i čuvao stražu. Preplašena žena izvadila je iz kase deo dnevnog pazara i predala ga u ruke maskiranom pljačkašu.

Razbojnici su pobegli u nepoznatom pravcu, a opljačkana žena je pozvala policiju. Radnica im je dala opis napadača posle čega je policija krenula u poteru za njima. Prema nezvaničnim informacijama, kamere za video nadzor snimile su sam momenat pljačke.

U beogradskom naselju Rakovica dogodilo se 12. jula razbojništvo uz pretnju nožem. D. Đ. (19) napao je radnika trafike prilikom čega mu je oteo 80.000 dinara. Brzom intervencijom policije razbojnik je uhapšen.

D. Đ. je osumnjičen i da je obio ulazna vrata na jednoj privatnoj kući i iz nje odneo zlatan nakit i garderobu, kao i da je nekoliko dana ranije ukrao bicikl, zbog čega je za njim bia raspisana potraga.

Razbojnik iz Rakovice

Zbog sumnje da je počinio krivična dela razbojništvo, teška krađa i krađa, uz krivičnu prijavu, priveden je nadležnom tužilaštvu.

Pančevačka policija uhapsila je P. K., dok se M. M. nalazi u bekstvu i za njim se intezivno traga zbog sumnje da su 7. aprila u Starčevu napali Z. B, pretili mu i udarajući ga oduzeli od njega veću sumu novca i mobilni telefon. Oni su osumnjičeni za razbojništvo u saizvršilaštvu.

Printscreen/Mup/24sedam/Goran Sivački
 

Pripadnici Policijske stanice Rakovica u Beogradu, u efikasnoj akciji, uhapsili su u februaru neposredno posle pljačke P. G. (27), koji je bio osumnjičen za još tri razbojništva.

Osumnjičeni je, uz pretnju nožem, od radnice kioska u Rakovici, oduzeo novac i cigarete, a zatim je pobegao. Policija ga je ubrzo identifikovala i pronašla, kao i novac i cigarete za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela, a pronađen je i nož kojim je počinio pljačku.

Daljim radom utvrđeno je da je P. G. prethodnih dana počinio još tri razbojništva u apotekama na teritoriji Rakovice. On je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu protiv A. N. iz Pančeva zbog postojanja opravdane sumnje da je počinio razbojništvo.

Nožem do novca i cigareta

Optuženi je 9. maja u Pančevu došao do prodavnice u kojoj je radila Z. P., stavio kapuljaču na glavu i preko usta zaštitnu masku. U tom trenutku je držao nož u ruci i pretio Z.P. da mu da novac iz kase i kutiju cigareta.

Profimedia
 

Policija iz Kraljeva, rasvetlila je u aprilu razbojništvo i uhapsila osumnjičenog I. G. (20) iz tog grada. Sumnja se da je on, sredinom aprila, preteći sekirom četrdesetšestogodišnjem radniku obezbeđenja iz jedne fabrike koja je u stečaju, ukrao više tabli lima. Policija je pronašla deo ukradenog lima i vratila ga radnicima obezbeđenja. I. G. je priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu.

Novosadska policija rasvetlila je razbojništvo počinjeno 30. januara ove godine i uhapsila osumnjičenog S. V. (42). Ovaj Novosađanin, kako se sumnja, uz pretnju sekirom, oduzeo je novac i cigarete od radnika jedne prodavnice na Novom naselju. S. V. je, uz krivičnu prijavu, priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Kragujevačka policija uhapsila je D. S. iz Beograda, zbog sumnje da je počinio razbojništvo. Sumnja se da je on 2. februara 2020. godine u jednoj kladionici u Kragujevcu odgurnuo radnicu i uz pretnju nožem oteo oko 60.000 dinara.

Policija je u stanu koji osumnjičeni koristi pronašla nož i predmete koje je, kako se sumnja, koristio prilikom pljačke. On je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike