Lažni policajci pljačkaju po Beogradu: Građani ne razlikuju policijske značke, niti znaju kako one izgledaju!

13.12.2020

10:58 >> 11:28

0

Zapravo nije reč o lažnim značkama, već legalnim značkama koje se proizvode u Srbiji, a nabavljaju ih policijska udruženja i sindikati, upozorava Predsedn

Lažni policajci pljačkaju po Beogradu: Građani ne razlikuju policijske značke, niti znaju kako one izgledaju!
Copyright MUP

Poslednja dva dana „lažni“ policajci vršili su pljačke po Beogradu, a stručnjaci upozoravaju da „lažne policijske značke„ , prema određenim podacima, poseduje više od 10.000 ljudi u našoj zemlji!

Predsednik Sindikata srpke policije Lazar Ranitović istakao je za TV Prva da nije zapravo reč o lažnim značkama, već legalnim značkama koje se proizvode u Srbiji, a nabavljaju ih policijska udruženja i sindikati.

Foto: MUP

– Obično je onaj kome se pokazuje značka u stanju šoka ili nema vremena da pogleda da li je u pitanju prava značka. Službena legitimacija se nikom ne daje u ruke, a kada policijske službe primenjuje ovlašćenja pri privođenju nekog kriminalca pravi se efekat iznenađenja, međutim kada se radi o običnom građaninu, policajac se legitimiše pre nego što mu priđe – kazao je Ranitović naglasivši da je problem  u tome što građani nisu u stanju da razlikuju policijske značke, niti znaju kako one izgledaju.

Zatim je Ranitović, pokazao u emisiji kako izgleda policijska značka.

Značka Printscreen/TV Prva

Pročitajte još: Izboli mladića (36) u njegovoj zgradi, pa pobegli: Nadzorne kamere snimile dvojicu napadača! (VIDEO)

Podsetimo, najpre su dvojica razbojnika uletela u stan Saše P. na Zvezdari i predstavili se kao policajci . Kada su ušli u stan, izvadili su pištolje, pa vezali muškarca i njegovu sestru! Razbojnici su iz stana odneli 100.000 evra, a sumnja se da je žrtva tipovana jer je pre toga podigao kredit.

Zatim su sinoć Mihajla B. (50) iz Beograda oko 20 sati opljačkale poznanica i žena koja se lažno predstavila kao policajka.

Mihajlo je na “sistem 192” prijavio da su njemu poznato žensko lice, u društvu sa nepoznatim licem koje se predstavilo kao policijski službenik, ušli u stan i uz pretnju pištoljem oduzeli 55.000 dinara i 10 kutija lekova za lečenje zavisnosti.

Incident se dogodio u Ulici Kraljice Katarine 69 na beoradskoj opštini Čukarica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike