Nišlija osuđen na 5,5 godina: Imao odnos sa tinejdžerkom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu

08.08.2022

14:02

0

Ovo je prvostepena presuda Višeg suda u Nišu na koju je Martinov branilac advokat Goran Đorđević, izjavio žalbu

Nišlija osuđen na 5,5 godina: Imao odnos sa tinejdžerkom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu
Ilustracija - Copyright Pixabay/Ichigo121212

Nišlija Martin O. (28) osuđen je na pet godina i šest meseci zatvora zbog obljube sa detetom jer je imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu.

Ovo je prvostepena presuda Višeg suda u Nišu na koju je Martinov branilac advokat Goran Đorđević, izjavio žalbu.

- Žalio sam se na presudu iz razloga na kome sam i tokom sudskog postupka zasnivao odbranu svog klijenta. Naša je teza da je Martin postupao u neotklonjivoj pravnoj zabludi jer zbog porekla i životnog okruženja, nije bio svestan zabranjenosti svog dela što isključuje njegovu krivičnu odgovornost. To je potvrdio i veštak psihijatrijske struke koji se bavio njegovim psihičkim stanjem. Takođe, mislim da postoje i određene kontradiktornosti u optužnici pre svega u pogledu bića krivičnog dela za koje se moj klijent tereti, jer smatramo da nije ni dokazano da je izvršio radnju za koju je optužen – kazao je Đorđević.

Martin je uhapšen jula 2020. godine jer je četiri meseca imao seksualne odnose sa devojčicom a neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je njen šesnaestogodišnji brat devojčice koji je zbrinut u istoj porodici. On je pred organima gonjenja sve priznao ali je isticao da je sa detetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Kako saznajemo, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio devojčicu da stupe u seksualne odnose.

- Oni su koristili svaku priliku kada bi ostajali sami da budu intimni. Vremenom su postajali neoprezniji pa je devojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina a onda ih zatekao na delu. Pozvao je svoju baku koja živi u jednom niškom selu i rekao joj šta je video. Zaprepašćena žena je otišla u policiju i prijavila Martina koji je odmah uhapšen – objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Međutim, nakon što je pušten iz pritvora, Martin je sa niškog aerodroma Konstantin Veliki odleteo u Nemačku pa je po nalogu Višeg suda policija za njim raspisala poternicu 19. novembra prošle godine. Nemčka policija uhapsila ga je februaru ove godine, a u ekstradicionim pritvoru boravio je do maja kada je izručen Srbiji.

- Prvostepeni postupak je vrlo brzo završen s obzirom na to da su svi dokazi već bili izvedeni, pa nije bilo potrebe za odlaganjem glavnih pretresa radi izvođenja novih – objasnio je njegov advokat Goran Đorđević.

N.O. majka uhapšenog mladića, odnosno devojčicina hraniteljka, tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

- Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primetili, pa ne bismo dozvolili da se nešto dešava detetu o kome treba da brinemo. Ne mogu ništa detaljnije da pričam dok se slučaj ne reši – kazala je ona nakon sinovljevog hapšenja.

Baka oštećene devojčice tražila je da Martin bude najstrože kažnjen.

- Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao se je bi devojku svojih godina nego dete – rekla je ranije novinarima ova žena, javlja Telegraf.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike