Tocilo će robijati 17 godina zbog šverca heroina: Apelacija odbacila sve njegove žalbe!

05.08.2022

13:39

0

Autor: 24sedam

Mladen Novaković je kriminalnu karijeru započeo zelenašenjem

Tocilo će robijati 17 godina zbog šverca heroina: Apelacija odbacila sve njegove žalbe!
tocilo droga heroin zatvor - Copyright 24sedam/MUP/Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je sve žalbe Mldaena Novakovića zvanog Tocilo i potvrdio mu prvostepenu presudu od 17 godina robije zbog šverca droge.

Novaković je kao organizator stvorio plan u okviru koga je on kupovao radi prodaje heroin i organizovao neovlašćeni prenos do Mladenovca. Pripadnicima organizovane kriminalne grupe izdavao je naloge, određivao vreme i mesta preuzimanja heroina, način prevoza, odnosno mesta i načine skladištenja droge heroin radi njene dalje prodaje zainteresovanim kupcima.

Tocilu su lisice na ruke, podsetimo, stavljene u novembru 2019. godine, kada je policija u šumi u okolini Mladenovca, pronašla heroina izuzetne čistoće koji je bio zakopan u specijalno napravljenim burićima.

Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila.

Novaković, koji je i ranije osuđivan zbog trgovine drogom, uhapšen je samo šest meseci posle izlaska iz zatvora u kome je bio zbog organizovanja grupe pljačkaša.

Kriminalnu karijeru započeo je 2008, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to tek pošto je jedna njegova žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala da se ubije jer više nije mogla da plaća zelenašku kamatu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike