Počelo suđenje Tocilu za 77 kilograma heroina

16.09.2020

15:00 >> 15:03

0

Mladen Novaković Tocilo negirao krivicu, pa odlučio da se brani ćutanjem

Počelo suđenje Tocilu za 77 kilograma heroina
Copyright Foto: MUP

Mladen Novaković Tocilo iz Amerića kod Mladenovca, vođa kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina i heroina, danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu negirao krivicu, a potom odlučio da se brani ćutanjem. Za razliku od njega, optuženi Velibor Cvetkov je izneo svoju odbranu.

– Čitav život sam radio pošteno. Kriminal nije moja opcija – obratio se on sudskom veću i potom priznao da je prevozio pakete iz Niša u Mladenovac, ali je tvrdio da ne zna šta je bilo u njima.

Cvetkov je potom prepoznao Tocila kao čoveka “sličnog onom“ kom je predavao pakete na naplatnoj rampi u Mladenovcu.

– Nisam znao da je u paketima koje sam prevozio nešto strašno. Nikada nisam i neću smatrati da sam član nekakve grupe, naročito ne ovakve kakvu opisuje tužilac – kazao je Cvetkov.

On je tvrdio da je u posao ušao nakon što je od zelenaša iz Niša pozajmio 2.000 evra.

– Nisam imao novca da vratim dug, pa mi je taj čovek ponudio da mu prevezem nekoliko tura paketa do Mladenovca i ponudio mi 150 evra po turi. Dao mi je paket veličine sudsko-advokatskog rokovnika. Rekao mi je da će me, kada prođem naplatnu rampu, čekati jedan čovek. Pitao sam ga kako ću ga prepoznati, a on mi je rekao: “Ne brini, prepoznaće on tebe“ – ispričao je Cvetkov i na pitanje sudije ko je taj čovek rukom pokazao na prvookrivljenog Novakovića.

Podsetimo, ova grupa je uhapšena u novembru 2019. godine kada je policija od njih zaplenila 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina. Heroin je bio sakriven u zakopanim burićima. Pored Novakovića, optuženi su i Saša Nikolić (39) i Velibor Cvetanov (55).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike