Neobična zaplena carinika: U koferu krio kamen sa zlatnim česticama

23.10.2020

09:05 >> 09:06

0

Autor: E. H.

Ispod garderobe carinici pronašli veliki kamen ispresecan kvarcnim žilama i sa jasno vidljivim česticama zlata u sebi

Neobična zaplena carinika: U koferu krio kamen sa zlatnim česticama
Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su 22. oktobra 2020. godine u saradnji sa policijom sprečili krajnje neobičan pokušaj krijumčarenja, a i oni najiskusniji bili su iznenađeni kada je u prtljagu jednog putnika “zasvetlucao” kamen težak preko 2,3 kilograma sa zlatnim česticama.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao nemački državljanin turskog porekla.

 

Na uobičajeno pitanje o tome da li ima nešto što bi trebalo prijaviti, 47-godišnji gospodin rekao je da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Ubrzo je utvrđeno da to baš nije sasvim tačno, jer jeu jednoj od putnih torbi u gepeku automobila, ispod garderobe, pronađen veliki kamen ispresecan kvarcnim žilama i sa jasno vidljivim česticama zlata u sebi.

Nemački državljanin turskog porekla nije želeo da objasni odakle mu kamen koji sadrži zlato

Nakon merenja utvrđeno je da je njegova težina 2.310 grama, a sam putnik je u razgovoru sa carinicima rekao da u njemu nema više od 100 grama zlata. Kako nije želeo da objasni odakle mu kamen koji sadrži zlato, pretpostavlja se da je reč o kolekcionarskom primerku, delu „zlatne žile“, iz koga bi se eventualno naknadno moglo izdvojiti zlato.

Preliminarna vrednost ovog uzorka procenjena je na oko 235.000 dinara, ali da bi ona bila precizno utvrđena, kamen će morati da prođe ekspertsku analizu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike