Otišla u Španiju da studira pa poginula: Ovo je mlada Srpkinja tragično stradala u udesu

24.07.2022

06:11

0

"Bila je vesela, puna života, dobra... Ne možemo da verujemo da je više nema..."

Otišla u Španiju da studira pa poginula: Ovo je mlada Srpkinja tragično stradala u udesu
295370471_10218475226152438_991123048573900572_n - Copyright Fejsbuk/Jelena Marčić

Ovako pričaju kolege Andreje Perić, studentkinje treće godine Ekonomskog fakulteta u Nišu, koja je sa dečkom Alvarom M. M. poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Espinosa del Kamino u Španiji.

Kako su mediji preneli, u ovom stravičnom udesu, poginuo je i mladić (21), Andrejin dečko, dok je njegova sestra (29) povređena.

Nakon ove nesreće kolege sa fakulteta u razgovoru kažu da su u šoku i da je Andrea bila draga osoba, dobar student i da je imala velike planove.

- Već je bila u Španiji na razmeni studenata, a nedavno je podnela zahtev za razmenu u Italiji. Dobar je student bila, i kao koleginica i na svaki drugi način. Tužni smo i potrešeni ovom vešću - kaže za "Blic" jedan Andrejin kolega.

Kako je preneo burgosconecta.es, do stravičnog udesa je došlo u sredu oko 22:30 sati, kada su se direktno sudarila dva vozila.

U jednom od njih bili su Andreja, njen dečko Alvaro M. M. i njegova sestra. Njih dvoje podlegli su jezivim povredama.

Od siline udara, kako navode španski mediji, "ford" u kom su bili Srpkinja i njeni prijatelji, prevrnuo se i potpuno je uništen. Navodno, oni su bili zarobljeni u smrskanom vozilu sve dok vatrogasci, hitna pomoć i policija nisu stigle na lice mesta.

- Nakon što su tela troje mladih izvučena, uprkos naporima lekara, konstatovana je smrt mlade Srpkinje i njenog dečka, dok je starija devojka koja je bila za volanom, inače sestra nastradalog, sa teškim povredama prebačena u Univerzitetsku bolnicu u Burgosu - navodi španski portal.

Za njih se oglasio i gradonačelnik Belorada, Alveru Egiluz, navodeći da je porodica pokojnog mladića latinoameričkog porekla i da su dugogodišnji, cenjeni i poznati stanovnici tog grada.

Prikupljanje pomoći za transport tela

 

 

Na instagram stranici Ekonomskog fakulteta u Nišu, pojavio se apel kako bi se pomoglo porodici tragično nastradale devojke kako bi se sakupio novac za transport u Srbiju.

- Apel za pomoć porodici tragično nastradale mlade Nišlijke. Naša dvadesetjednogodišnja sugrađanka, bivša učenica gimnazije “Stevan Sremac” poginula je u saobraćajnoj nesreći u Španiji. Velika je tuga i neizmerna bol zbog gubitka predivne, dobre devojke nezaboravnog osmeha. Molimo sve koji mogu i koliko mogu svojim donacijama pomognu porodici, kako bi se hitno, u što kraćem roku, sakupio novac za transport njenog tela iz Španije u Niš. Porodica je sakupila deo novca - piše u apelu.

Kako dodaje kolega sa fakulteta, do juče još uvek nije sakupljena potrebna suma, i zamolio je još jednom ljude dobre volje da pomognu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike