Rasvetljeno ubistvo "Škaljarca": Ubica imao pomagače, kamera snimila egzekutora

23.07.2022

11:51

0

Izvor iz bezbednosnog sektora rekao je da su utvrdili ko su pomagači ubice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavnici kupili električni trotinet korišćen u pripremi zločina

Rasvetljeno ubistvo "Škaljarca": Ubica imao pomagače, kamera snimila egzekutora
sakovic ubistvo - Copyright Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia

Crnogorska policija i tužilaštvo rasvetlili su ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, potvrđeno je nezvanično televiziji Crne Gore. 

Podsetimo, Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, malo pre ponoći. U njega je pucao muškarac, koji je potom pobegao sa mesta zločina.

Kako prenose "Vijesti" u napadu je učestvovalo više lica i oni su obuhvaćeni dopunom krivične prijave, koju je viša državna tužiteljka Ana Radović nakon ubistva podnela protiv NN počinioca.

Izvor iz bezbednosnog sektora rekao je da su utvrdili ko su pomagači ubice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavnici kupili električni trotinet korišćen u pripremi zločina. U trag su im ušli nakon što su povezali snimke sa nadzornih kamera postavljenih u glavnom gradu.

Pratio ga danima

Prevozno sredstvo koje su nabavili ubici, pronađeno je u “štek stanu” iz kog je egzekutor nadgledao Podgoričanina.

U stanu je pronađena i ženska perika, garderoba koju je ubica koristio, više pari hirurških rukavica, ostaci hrane, opušci i lične stvari... Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

Na svim tim stvarima ostalo je mnogo bioloških tragova i otisaka, koji su olakšali istragu.

Izuzimajući snimke sa nadzornih kamera u Budvi, inspektori su došli i do jednog, izuzetog sa objekta udaljenog stotinjak metara od terase kafića “Korkovado” u kom je Šaković ubijen.

Na tom snimku vide se ubica koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-bijelim patikama i bež ženskom torbicom... Navodno je i tada nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren.

Izvor iz istrage rekao je da je egzekutor nakon ubistva dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Taj sagovornik ranije je opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike.

Povezan sa ubistvom Saleta Mutavog?

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim "škaljarskim klanom" prenosi podgorički Dan.

Njegovo ime spominjalo se u okviru istrage o ubistvu vođe navijača "Partizana" Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali ga nikada zvanično nisu teretili.

Šaković je nekoliko puta izbego likvidaciju. Ranjen je 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time sprečena njegova likvidacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike