Lopovi se okomili na Ljubišine maline: Domaćin iz ariljskog okruga dvaput pokraden, ne spava mirno jer zna da se neko sladi njegovom mukom

17.07.2022

12:46

0

Kako Ljubiša kaže u dva navrata za par sati lopovi su uzeli po današnjoj ceni preko hiljadu evra

Lopovi se okomili na Ljubišine maline: Domaćin iz ariljskog okruga dvaput pokraden, ne spava mirno jer zna da se neko sladi njegovom mukom
1658058171maline-bebra-rod-fotorina1 - Copyright RINA

Ljubiša Luković iz ariljskog sela Stupčevići ove godine nadao se dobrom rodu i ceni crvenog zlata i da će na kraju berbe zadovljno trljati ruke. Međutim, ono što mu je tu viziju poremetilo jesu nenajavljeni noćni berači malina, koji su u nekoliko navrata opustošili njegov malinjak i ovog ariljca ostavili praznih džepova.

- Dva puta ove godine su mi upadali u malinjak i obrali do poslednjeg ploda. Na dve lokacije imam zasađene maline, dok sam ja radio na jednoj, oni su preko noći su obrali nekih deset ari, osam redova, što ja ne mogu sa porodicom za dva dana. U organizovanoj grupi ciljaju na parcele koje su daleko od naseljenih kuću kako ih neko ne bi video. Osladilo im se pa su u dva navrata za par sati uzeli po današnjoj ceni preko hiljadu evra - kazao je za RINU Ljubiša Luković, proizvođač crvenog zlata.

RINA
 

Pokušao je nekoliko puta da im uđe u trag kako bi sačuvao svoju proizvodnju pod otvorenim nebom ali nije uspeo.

- Jedino što nakon njihove akcije ostanu jesu tragovi kola, gde su bili parkirani i po neka gajbica. Kriju se po šumi ili kukuruzu. Moraću da postavim video nadzor i lovačke kamere kako bi mogao mirno da zaspim bez straha da ću se sutradan probuditi bez plodova u koji sam puno novca, rada i truda uložio - ističe Luković.

Zbog onih koji ne prezaju od krađe ni po danu, voćari su postali obazriviji i, kako kažu, neće ih dočekati onako kako inače dočekuju dobronamerne posetioce.

- Spremni smo na sve kako bi sačuvali naše fabrike, postavićemo šatore i dežurati ako je potrebno. Sada kada je cena maline dostigla istorijski maksimum, svi bi da preko seljaka zarade, a da se ne namuče. Ceo ivanjički, ariljski i požeški kraj su na udaru kradljivaca i tome moramo stati na put - istakao je za RINU, Dobrivoje Radović predsednik Asocijacija malinara Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike