Demanti: Nemanja Kaurin nije rođak Marka Miljkovića

15.07.2022

17:00

0

Autor: 24sedam

"Neistiniti su navodi da je blizak 'kavačkom klanu' i da je u Beogradu pripremao likvidaciju osobe bliske 'škaljarcima'"

Demanti: Nemanja Kaurin nije rođak Marka Miljkovića
Snimak ekrana 2022-06-21 181029 - Copyright MUP Srbije

Nemanja Kaurin (37), za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica zbog ubistva u Crnoj Gori, uhapšen je 21. juna u Zemunu, a u medijima su se pojavile informacije da je on u stvari rođak Marka Miljkovića i da je planirao likvidaciju jednog od pripadnika "škaljarskog klana" u Beogradu.

Međutim, osumnjičeni Kaurin i njegov advokatski tim su ove navode demantovali.

Netačno je da je Nemanja Kaurin u bilo kakvoj rodbinskoj vezi sa Miljković Markom, koji se sumnjiči da je sa Veljkom Belivukom izvršio više krivičnih dela.

- Kaurin i ne poznaje Marka Miljkovića, a kamoli da su rođaci - navodi se u demantiju dostavljenom našoj redakciji.

Kako dalje ističe tim Nemanje Kaurina, on nije ni radio za "kavački klan", što se takođe navodilo u domaćim medijima i na portalu 24sedam.

- Neistiniti su navodi da je blizak "kavačkom klanu" i da je u Beogradu pripremao likvidaciju osobe bliske "škaljarcima" - navodi se.

Foto: MUP Srbije/Printscreen
 

Podsetimo, Nemanja Kaurin, koji je prošle godine učestvovao u oružanoj pljački Pošte u Nikšiću, prilikom čega je ubijen pripadnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak, uhapšen je u Beogradu, a u toku je komunikacija nadležnih ministarstava pravde Srbije i Crne Gore u okviru ekstradicionog postupka.

U ovom zločinu u Nikšiću učestvovala su njih sedmorica, Mitar K., Stojan A., Nemanja M., Petar Z., Srđan S., David B. i Stefan R.

Ljubiša Mrdak, radnik obezbeđenja Nove pošte u Nikšiću, poginuo je 20. oktobra prošle godine pokušavajući da spreči pljačku. Metak koji je primio u grudi za njega je bio koban.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike