Bez pritvora za dve bivše radnice "Rajfajzen banke": Jedna priznala da je proneverila devize, druga negirala krivično delo

15.07.2022

08:27

0

Preti im kazna od dve do 12 godina zatvora

Bez pritvora za dve bivše radnice "Rajfajzen banke": Jedna priznala da je proneverila devize, druga negirala krivično delo
hapsenje prevara racuni firma - Copyright Pixabay

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nije odredio pritvor uhapšenim bankarskim službenicima, iako je Više javno tužilaštvo to tražilo kako osumnjičene ne bi uticale na svedoke, te će na ovu odluku biti uložena žalba.

Podsetimo, dve bivše radnice ekspoziture "Rajfajzen banke" sumnjiče se da su proneverile novac te banke i pribavile protivpravnu imovinsku korist od 201.000 evra, 15.000 švajcerskih franaka i 10.000 američkih dolara, u kojim iznosima je oštećena banka.

Sumnja se da su one koristeći svoja ovlašćenja u banci proneverile novac u pomenutim valutama i iznosima, tako što je M. B. bila zadužena ključem od sefa, a D. M. šifrom za otvaranje sefa, koji je mogao da se otvori samo kombinacijom ključa i šifre.

M. B. je na saslušanju u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela, navodeći da je D. M. držala u zabludi u vezi sa radnjama koje je preduzimala, dok je D. M. negirala krivično delo.

One se terete za krivično delo pronevera u privrednom poslovanju iu saozvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike