Žandarm ubio pa zapalio dvojicu mladića: Slao preteće poruke svedoku iz zatvora, na kraju osuđen na 40 godina robije!

14.07.2022 | 18:45

Autor: Mirjana Stojadinović

Aleksandar Krstić mislio da je počinio savršen zločin, a uhapšen posle dva dana

Copyright Printscreen/Facebook

Žandarm Aleksandar Krstić, na današnji dan 2013. godine, počinio je do tada nezapamćen zločin. On je dvojicu Jagodinaca ubio u jednom selu kod Kraljeva, a zatim njihova tela odvezao u rekovačko selo Ratković gde ih je zapalio. Zbog dvostrukog ubistva, Krstić je pravosnažno osuđen na 40 godina robije. Njegova nevenčana supruga, koja mu je donela ćebe i benzin, osuđena je na dve i po godine robije, a saučesnik na devet godina zatvora.

Pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije Aleksandar Krstić, kako je dokazano tokom suđenja, 14. jula 2013. godine ubio je a zatim spalio Jagodince Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, čija su ugljenisana tela nađena u selu Ratković kod Rekovca. Uhapšen je dok je sa poznanikom sedeo u kafani. Prilikom pretresa Krstićeve kuće nađeno je i oružje iz kog su ubijeni Tomić i Nedeljković.

 

Na mestu gde su tela spaljena u Ratkoviću pronađeni su ručni sat i zlatni lanac na osnovu kojih su žrtve identifikovane. Srđanov nestanak prijavila je majka, a Aleksandrov supruga.

Prilikom hapšenja, Krstić se navodno obratio operativcima policije rečima: "A mislio sam da sam počinio savršen zločin."

Krstić je pozvao Tomića i Nedeljkovića da dođu u Kragujevac da bi Nedeljkoviću pokazao automobil koji je trebalo da mu da na ime duga od 5.000 evra. Nedeljković je zamolio Tomića, koji je iz Švajcarske došao na odmor, da ga poveze do Kragujevca. Našli su se s Krstićem, koji je seo na zadnje sedište i pištoljem ih primorao da stanu u selu Zakuta kraj Kraljeva. Tamo ih je ubio hicima u glavu, a zatim je još nekoliko puta pucao u njih.

Novčanicom zapalio auto

Tela je, zajedno sa Goranom Dabićem iz Kragujevca, prebacio na zadnje sedište Srđanovog automobila i odvezao u okolinu Rekovca, gde ih je, oko 22 sata, polio benzinom i zapalio. Ivana Radivojević iz Beloševca, njegova nevenčana supruga, posle zločina donela mu je ćebe, šatorsko krilo i kanticu benzina da bi zapalili automobil i tela ubijenih i tako prikrili tragove zločina.

Odmah posle hapšenja, Krstić je priznao zločin. Na glavnom pretresu izjavio je da Goran Dabić nije bio u automobilu kada je ubio Srđana Tomića iz Lozovika i Aleksandra Nedeljkovića iz Jagodine, kao i da njegova supruga Ivana Radivojević ništa nije znala o ubistvima. Objasnio je da je i Tomića morao da ubije i da je bio samo kolateralna šteta.

- Zapalio sam novčanicu koju mi je dao Krstić i bacio je na automobil poliven benzinom u kojem su bila tela Aleksandra i Srđana. Nisam pomagao Krstiću da prenese tela, kao što sam posle hapšenja rekao u policiji - rekao je Dabić u svojoj odbrani na suđenju i dodao da je znao da je Krstić dugovao novac Nedeljkoviću, ali nije znao da je reč o 5.000 evra - rekao je Dabić.

Krstićeva nevenčana supruga kazala je da je žandarmu donela benzin i šatorsko krilo.

- Nisam znala da je nekog ubio. Tek kasnije sam saznala šta je uradio - rekla je Ivana Radivojević.

Tokom suđenja, Krstić je svedoku poslao preteću poruku iz zatvora.

- Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan ako ne budeš slušala instrukcije za svedočenje - poruka je koju je Gordani Dabić poslao Aleksandar Krstić. Gordana je rođena sestra Gorana Dabića, koji je Krstiću bio saučesnik u tom zločinu.

Pretnje i kletva

Ona  je rekla da su joj na mobilni telefon stizale preteće poruke i da je to odmah prijavila policiji.

- Tražili su od mene da dođem u Šumarice u Kragujevcu kod “Usamljenog lava”, kako bih preuzela koverat u kojem će biti napisane instrukcije o tome šta treba da kažem na suđenju. Ukoliko to ne učinim, napisali su mi i da će moj mlađi brat nestati tokom te nedelje - rekla je u sudnici Dabićeva.

Prvobitna presuda Krstiću i njegovim pomagačima je poništena, pa je suđenje bilo ponovljeno. Na samom početku Krstić se požalio sudu kako je postao zavisnik od trodona i da poslednja dva dana u Kraljevu nije dobio terapiju, pa nije bio sposoban za pretres.

"Želim ti da rodiš sina, pa da ga i tebi ubiju i spale kao moje dete. Da shvatiš kako se roditelj oseća...", zavapila je posle izricanja presude u kraljevačkom Višem sudu Koviljka Jovičić, majka Srđana Tomića. Ona je bila nezadovoljna kaznom od dve i po godine, na koliko je osuđena Ivana Radivojević iz Beloševca za pomaganje u zločinu.

Aleksandar Krstić je rodom sa Đakovice, odakle se preselio u Kragujevac. Radio je jedno vreme u beogradskom odredu Žandarmerije, a onda je na lični zahtev prebačen u kraljevački, kako bi lakše putovao na posao.

Bonus video

 

 
var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/07/01/64c4e9adb45738d81958c283/uhd/64c4e9adb45738d81958c283.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c283",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1052126_th_1657703390.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam