Uhapšeno 40 iregularnih migranata u Subotici: Pronađen im arsenal oružja, droga, falsifikovani dokumenti... (FOTO/VIDEO)

14.07.2022

08:33

0

Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin

Uhapšeno 40 iregularnih migranata u Subotici: Pronađen im arsenal oružja, droga, falsifikovani dokumenti... (FOTO/VIDEO)
hapšenje (4) - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

U akciji policije na području Subotice uhapšeno 40 iregularnih migranata, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Policija je zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša, dodaje se u saopštenju.

- Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsetimo, 4. jula je po njegovom naređenju aktivirana akcija usmerena na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja i da se u Srbiji poštuje zakon.

- Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije - rekao je Vulin.

Naveo je da Srbija nije parking za migrante i da neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji, kako kaže, trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom.

- U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri - rekao je Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike