"Deca su gledala kako im se očevi dave": Prevrnuo se čamac, voda povukla dvojicu prijatelja

11.07.2022

13:09

0

Nestali 29-godišnji A .M. i F. L, dok je iz Save uspeo da ispliva dve godine mlađi N. L.

"Deca su gledala kako im se očevi dave": Prevrnuo se čamac, voda povukla dvojicu prijatelja
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Za dvojicom muškaraca iz ubskog sela Takovo, koji su u nedelju oko 18.20 minuta nestali u Savi u naseljenom mestu Provo kod Vladimiraca, i dalje se traga, dok je njihov prijatelj, koji je sa njima bio u čamcu, uspeo da se spasi isplivavši na obalu.

Nestali su 29-godišnji A .M. i F. L, dok je iz Save uspeo da ispliva dve godine mlađi N. L.

Trojica prijatelja bili su zajedno sa suprugama i decom na porodičnom pikniku u jednoj vikendici, čijeg vlasnika poznaju, u Provu. U jednom trenutku, odlučili da se rekom provozaju motornim čamcem koji pripada vlasniku vikendice. Do tragedije je došlo na sredini rečnog toka, na mestu gde je Sava duboka pet metara, dok su njihove supruge i deca bili na obali, posmatrajući užasnu scenu i nemoćni da im na bilo koji način pomognu.

- Njih trojica su vozeći se u čamcu, najpre prešli na drugu obalu reke da bi se u povratku pokvarila penta. Pokušali su da je upale, ali voda je već počela da prodire u čamac koji se prevrnuo i počeo da tone veoma brzo. N. L. je uspeo da ispliva na obalu, ali, na žalost, A. M. i F. L, koji su bili neplivači, ubrzo su nestali pod površinom. Sva trojica muškaraca, inače, korpulentni su ljudi, teški više od 100 kilograma, što je verovatno u određenoj meri uticalo da plovilo potone velikom brzinom - pričaju naši izvori iz istrage.

Po njihovim rečima, N. L. koji je uspeo da se spasi i ispliva, nalazio se u potpunom šoku, ne uspevajući da opiše detalje kako je voda prodrla u čamac, rekavši samo da su njegovi prijatelji nestali pod vodom praktično u sekundi i da sam ne zna kako je uspeo da dopliva do obale.

U Takovu, koje je praktično predgrađe Uba, poznanici i komšije trojice muškaraca nerado govore o tragičnom događaju, nadajući se da će A. M. i F. L. ipak bii pronađeni i spašeni. Njih dvojica su očevi troje, odnosno, dvoje dece.

- To su sve sjajni ljudi iz dobrih porodica, dugogodišnji prijatelji koji se redovno druže porodično, tako su i na ovaj piknik na Savu otišli svi zajedno, sa suprugama i decom. Užasno je šta su njihove žene i deca morali da vide i šta još preživljavaju čekajući vesti. Niko od nas ovde i dalje ne želi da misli na najgore, jer bi to bila neopisiva tragedija koja je zadesila ceo ovaj kraj, svi se nadamo da su ipak uspeli da kao njihov treći prijatelj isplivaju i da će biti pronađeni – pričaju meštani Takova.

Za nestalim muškarcima odmah je organizovana potraga u koju su najpre bili uključena spasilačka ekipa rečne policije i lokalno stanovništvo sa čamcima. U potragu je uključen i ronilački tim Žandarmerije, koji pretražuje reku na 84. kilometru toka. Ni plovilo u kojem su se nalazili još nije pronađeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike