"Primite nas da ukažemo na probleme": Apel Nezavisnog sindikata policije Aleksandru Vulinu

05.07.2022

09:04

1

U apelu je navedeno da Dimitrijević želi da ukaže na činjenicu da radnici imaju poteškoća sa ostvarivanjem radničkih prava

"Primite nas da ukažemo na probleme": Apel Nezavisnog sindikata policije Aleksandru Vulinu
Copyright mup.gov.rs

Nezavisni sindikat policije uputio je apel ministru policije Aleksandru Vulinu u kome želi da ga upozna sa problemima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

U apelu koji je potpisao Saša Dimitrijević, predsedavajući predsedništva, odaje se priznanje ministru za dosadašnji rad i postignute rezultate, ali se pored ostalog, na njega apeluje pitanjem: "Zašto je problem i ne nalazite vremena da primite zvaničnu delegaciju najvećeg reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije, koji okuplja pod svoje okrilje, 16000 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjib poslova?"

Dimitrijević je naveo i da su se dogodile promene na čelu NSP u aprilu i da je pokušavao da dođe do ministra, kao svog poslodavca i da nije uspeo.

"Obratio sam vam se zvaničnim dopisom 6. juna, izražavajući tom prilikom neophodnost da se sa vama vidim lično. Namera mi je bila krajnje dobronamerna", navodi se u apelu.

U apelu je navedeno da Dimitrijević želi da ukaže na činjenicu da radnici imaju poteškoća sa ostvarivanjem radničkih prava i to viška radnih sati što može da dovede do sudskih sporova, da ukaže na nezadovoljstvo zbog selektivne dodele nadoknade za obrok koja na terenu stvara sliku diskriminacije.

Želi, takođe, da ukaže na ponižavajuće dnevnice policijskih službenika, kao i ne zbrinjavanje državnih službenika koji imaju minimalne plate, zatim da su policijski službenici na graničnim prelazima u pohabanoj i istrošenoj obući i unifomama, da ukaže da na više graničnih prelaza nema vode za piće mesecima unazad, da ukaže na neuslovne radne prostorije počevši od Policijske uprave za grad Beograd, pa nadalje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike