Nebojša držao u ropstvu niškog kardiologa, pa izneo sramnu odbranu: Nismo planirali tako nešto, doktor je sam hteo da spava u kolima

04.07.2022

21:59

0

Na pitanje odakle mu oko 150.000 evra, osumnjičeni je odgovorio "od pozajmica, a prodavao sam i voće jedno vreme"

Nebojša držao u ropstvu niškog kardiologa, pa izneo sramnu odbranu: Nismo planirali tako nešto, doktor je sam hteo da spava u kolima
Copyright Jozef G. /Printscreen Youtube

Nebojša N. (46), koji se sumnjiči da je sa svojom nevenčanom suprugom Draganom P. (32), u ropstvu držao poznatog niškog kardiologa Jozefa G., izneo je danas pred sudijom svoju odbranu.

On je ispričao da mu je doktor navodno pomagao da da mito drugim lekarima koji su lečili njegovu majku od raka.

- Moram da kažem da ja i moja supruga Dragana nikada nismo trgovali ljudima niti smo to planirali tako nešto, a za šta nas optužnica tereti. Doktora znam više od deset - petnaest godina. Nisam u početku mogao da dođem do njega, a kada sam ga upoznao plaćao sam mu 6.000 dinara za dva pregleda. Zbližili smo se, a onda mi je majka obolela od raka - rekao je Nebojša N.

- U komšiluku i po gradu sam se pozajmljivao tako da sam doktoru dao oko 80.000 hiljada evra za majčino lečenje, ali taj novac je on davao drugim lekarima. To sam video lično. Mnogo sam voleo majku pa sam čak i ispred bolnice spavao u automobilu samo da bi bio pored nje. Onda sam hteo da prijavim te lekare, a doktor mi je rekao "nemoj, ja ću da ti nadoknadim oko 40.000 evra. Doktor ne bi trebalo da ide u zatvor, ali drugi lekari bi trebalo, ali nisam zbog njega to prijavio. Većinu pozajmljenog novca nisam vratio - rekao je Nebojša N.

Podsetimo, bračni par se tereti da je kao roba držao poznatog lekara, koga su terali da spava u kolima i daje im novac.

- Kada je doktor otišao u penziju, on se mnogo promenio. Počeo je da se drugačije oblači i svojevoljno je dolazio kod nas na doručak, ručak, ali je isto tako i sam želeo da spava u našim kolima. Ja sam mu u početku bio vozač, ali nisam imao vozačku dozvolu. Znam pola grada pa tako i neke policajce koji su me puštali da vozim bez dozvole, a ja sam im obezbeđivao preglede kod doktora. On je spavao u našim kolima i supruga i ja smo bili protiv toga jer nas je komšiluk osuđivao. Prosipali su nam nešto po kolima, bušili gume i slično, ali doktor je to sam želeo - rekao je Nebojša.

Nebojša je u sudnici čak i zaplakao dva - tri puta, ali nije uspeo da se, na pitanje tužiteljke, seti kada mu je majka umrla.

- Što se tiče para koje smo navodno moja supruga i ja uzimali od doktora moram da kažem da je doktorova supruga duže vreme imala ovlašćenje da podiže i njegovu platu, ali kasnije i penziju. Tek kasnije je on povukao to ovlašćenje. Ja sam ga vozio do kuće da ode kod žene da uzme neki deo novca - rekao je Nebojša.

On je rekao da zna važnu tajnu iz doktorove porodice, ali mu je sudija zabranio da nastavi s tim delom priče. Nebojša je naveo da je doktor imao iznajmljen stan u naselju Pantelej i da nije morao da spava kod njih u kolima.

Sudija Drašković ga je pitao u jednom trenutku, "odakle vam grubo izračunato oko 150.000 evra koje ste dali za svoje i majkino lečenje kada ste nezaposlen čovek?", a okrivljeni je odgovorio " od pozajmica, a prodavao sam i voće jedno vreme". Na kraju izlaganja on je rekao da je imao regularno zdravstveno osiguranje pa se u sudnici čulo da nije imao potrebe zbog svojih eventualnih zdravstvenih problema da plaća preglede prenosi Blic.

Njegova nevenčana supruga, Dragana P., takođe je negirala navode iz optužnice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike