Srbin vlasnik šteka nemačkih narko-dilera: "Pali" sa 169 kilograma droge!

04.07.2022

14:40

0

Srpsko-nemačka narko-banda za komunikaciju koristila kriptovane mobilne telefone

Srbin vlasnik šteka nemačkih narko-dilera: "Pali" sa 169 kilograma droge!
marihuana (3) - Copyright MUP Srbije

Nemačka državna policija u petak je zaplenila ukupno 169 kilograma marihuane i uhapsila članove srpsko-nemačke bande koji su u pritvoru od vikenda. Ova narko-banda za obavljanje svojih poslova koristi takozvane kriptovane mobilne telefone,

Nemačka policija je u petak u Sarbrikenu i Volklingenu uhapsila, kako prenose nemački mediji, tri člana srpsko-nemačke bande. Javno tužilaštvo u Sarbrikenu potvrdilo je da je tokom vikenda zaplenjeno 169 kilograma marihuane, čija je procenjena vrednost više od 750.000 evra. Prema saznjanima policije, članovi bande koriste takozvane kriptovane mobilne telefone za organizovanje i sprovođenje svojih kriminalnih radnji koje su stručnjaci uspeli da presretnu i da snime telefonske pozive, navode nemački mediji.

AP Photo/Michael Probst
 

Prema zvaničnom saopštenju javnog tužilaštva, u petak je u Sarbrikenu uhapšena Nemica (29) koja je navodno bila kurir narko-bande u čijem je automobilu pronađeno 20 kilograma marihuane. U drugoj akciji u Volklingenu uhapšen je Nemac (36) za koga se smatra da je vođa ove narko-bande u čijem je vozilu pronađeno 32 kilograma marihuane. Još 87 kilograma otkriveno je u njegovoj kući u Sarbrikenu.

U stanu Srbina (43) u Sarbrikenu, za koga se navodi da je vlasnik bunkera u kome se skladišti droga, zaplenjeno je 30 kilograma narkotika.

Ovo troje su osumnjičeni su za trgovinu drogom i posedovanje velikih količina droge. Prete im dugotrajne zatvorske kazne. Kao razlog za zadržavanje pretpostavlja se opasnost od bekstva.

Istraga o ovom slučaju je u toku i traga se za povezanim članovima bande i njihovim spoljnim saradnicima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike