Operacija Džon Goti: "Škaljarci" pripremali likvidaciju u Beču glumeći turiste, sada se kriju u Beogradu!

24.12.2020

19:12 >> 19:31

0

S. C. i M. M. planirali da ubiju Dejana Kašćelana, bliskog kavčanima. Nakon što su raskrinkani, pobegli u Srbiju, gde im je utočište pružila ekipa Luke B

Operacija Džon Goti: "Škaljarci" pripremali likvidaciju u Beču glumeći turiste, sada se kriju u Beogradu!
Copyright Pixabay

Dvojica pripadnika “škaljarskog klana” koja se sumnjiče da su u Beču pripremala ubistvo Kotoranina Dejana Kašćelana zvanog Komarac pobegla su iz Austrije u Srbiju i trenutno borave u Beogradu, saznaje 24sedam. Policija traga i za organizatorom ubistva, čiji je broj u telefonima “škaljaraca” bio memorisan pod imenom Džon Goti!

Posle neuspele likvidacije Kašćelana, koji se dovodi u vezu sa “kavačkim klanom”, u Austriji je počela žestoka istraga i češljanje svakog ko ima veze s trgovinom narkoticima, zbog čega su dvojica “škaljaraca” rešila da pobegnu preko granice. Cetinjanin Stefan Kovač, koji se sumnjiči  da je trebalo da ubije Kašćelana, uhapšen je na putu za Beč.

Profimedia

– Reč je o “škaljarcima” S. C. i M. M. koji su duže vreme boravili u Austriji. Sada se skrivaju na “bezbednom” u Beogradu, gde su iskoristili priliku da se “pojačaju” sa “zemuncima” koje predvodi Luka Bojović, kako bi obezbedili svoj opstanak u igri – kaže naš sagovornik.

Pročitajte još:

Kako su ranije pisali crnogorski mediji, Cetinjanin Stefan Kovač (24) uhapšen je pod sumnjom da je sa još dve osobe trebalo da ubije Kašćelana. Njegov odlazak za Beč, a samim tim i likvidaciju Kašćelana, sprečili su pripadnici policije, koji su kod njega pronašli 4.000 evra i kriptovani telefon.

“Škaljarci” su u Beču pratili i fotografisali Kašćelana, a u komunikaciji do koje je došla policija konstatovali su da se “meta opustila skroz”

Kako su pisale “Vijesti”, osumnjičeni je dao saglasnost da se obavi pregled njegovog telefona, posle čega je utvrđeno da je komunicirao sa osobom koja je u telefonu bila memorisana kao Džon Goti. Policija je zbog toga ovu grupu, čiji je organizator još uvek nepoznat, nazvala po “kralju njujorške mafije”.

– Iz njihove komunikacije proizilazi da se dogovaraju oko dolaska u Austriju, ali i da je osumnjičeni prihvatio da učestvuje u zločinu. Istražitelji su u telefonu pronašli više fotografija eksplozivnih naprava koje su pripremljene za upotrebu, zatim fotografije na kojima osumnjičeni sa hirurškim rukavicama drži pištolj s prigušivačem, dok iz komunikacije za “Džonom Gotijem” proizilazi da je organizator Kovaču poslao slike Kašćelana kako sedi u lokalu u kojem je trebalo da bude ubijen – naveo je izvor iz policije.

Džej Ramadanovski ATAImages/Antonio Ahel

Vređao Džeja, pa pretukao biznismena

Dejan Kašćelan, zvani Komarac, u javnosti je poznat kao vlasnik restorana „Skver“ i diskoteke „66“u Kolašinu, a povezivao se i sa napadom na Dragana Bećirovića, direktora kompanije “Bepler i Džekobson”, u čijem je vlasništvu jedan od najluksuznijih hotela na Balkanu “Bjanka”. Kašćelan je na jednoj proslavi Nove godine vređao sada pokojnog Džeja Ramadanovskog zbog njegovog porekla, a potom brutalno pretukao Bećirovića koji je pokušao da zaštiti pevača.

 

Kako se ranije pisalo, dokazi su pokazali da je likvidacija Kotoranina dugo pripremana, jer su pripadnici grupe Stefana Kovača u Beču pratili i fotografisali Kašćelana. U mežusobnoj komunikaciju su konstatovali da se “meta opustila skroz”. Kovač je uhapšen prilikom pokušaja odlaska iz Crne Gore u Austriju.

Navodi se da je pretresom kriptovanog telefona pronađena i adresa u Beču na koju je okrivljeni trebalo da dođe, a da su u pitanju osobe bliske “škaljarskom klanu”. Austrijska policija je navela da su u neuspelu likvidaciju Kašćelana bili uključeni članovi porodice jednog od vođa “škaljarskog klana“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike