Majka priznala da je zaspala pored upaljene sveće: Bez krova nad glavom ostalo 20 porodica

26.10.2020

13:55

0

Majka priznala da je zaspala pored upaljene sveće: Bez krova nad glavom ostalo 20 porodica
Copyright Požar u Baču Foto: Printscreen NS uzivo

Majka i sin, M. J. i S. J., osumnjičeni da su u petak u ranim jutarnjim satima prouzrokovali požar koji se proširio na čitavu zgradu u naselju Ekonomija 1 u Baču, saslušani su juče u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci.

Prema nezvaničnim saznanjima do koji je došao novosadski “Dnevnik”, M. J. je priznala da je te večeri legla i zaspala pored upaljene sveće, koja je najverovatnije pala i izazvala požar, koji se proširio i na okolne stanove.

ATA Images/Antonio Ahel

S obzirom na to da se radi o požaru koji nije izazvan namerno i da je M. J. priznala da je zaspala pored upaljene sveće, tužilaštvo nije predložilo da se majci i sinu odredi pritvor, tako da će se u daljem postupku braniti sa slobode, saznaje “Dnevnik” nezvanično.

Podsetimo, u požaru koji je izbio u petak pred zoru u stambenoj zgradi Ekonomija 1, izgorelo je 20 stanova, a iz zgrade u plamenu evakuisano je 16 odraslih i 11 dece. Na svu sreću, povređenih i žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. U gašenju vatrene stihije učestvovale su vatrogasne ekipe iz Bača, Bačke Palanke, Novog Sada i Bačkog Petrovca.

Porodice koje su ostale bez igde ičega, nadležni iz opštine su smestili u sportsku halu i Omladinski kulturni centar “Cvrčak”, a Crveni krst je obezbedio kuvani obrok.

Stanari zgrade koju je u petak u zoru izgorela rekli su novinaru “Dnevnika” da je požar izbio u stanu porodice koja oko dve godine nema struje ni vode i da pale sveće koje zbog, kako kažu, nemarnosti i alkoholizma, često zaboravljaju da ugase.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike