Uhapšena prodavačica iz Zaječara: Osumnjičena da je proneverila 7000 evra

29.06.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Sumnja se da je prodavačica razliku između stvarno ostvarenog prometa platnom karticom i prikazanog prometa za knjigovodstvo prisvajala za sebe

Uhapšena prodavačica iz Zaječara: Osumnjičena da je proneverila 7000 evra
istockphoto-868865280-612x612 - Copyright Profimedia/Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su K.J. (36) iz Zaječara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Ona se tereti da je, u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine, kao prodavačica u jednom maloprodajnom objektu u Zaječaru, prisvojila novac u iznosu od 841.468 dinara, tako što je prikazivala neistinit promet putem platnih kartica, popunjavala tabele dnevnog pazara za knjigovodstvo neistinitim sadržajem.

Navodno, ona je razliku između stvarno ostvarenog prometa platnom karticom i prikazanog prometa za knjigovodstvo prisvajala za sebe.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu sprovedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike