Monstrum koji je zgrozio Srbiju: Komšinicu udarao čekićem u glavu, udavio i bacio u reku, malu Anđelinu (3) zverski silovao i ubio!

18.06.2023

08:08

3

Vladica Rajković osuđen na 40 godina zatvora za ubistva Dragane Stanković i Anđeline Stefanović pre šest godina

Monstrum koji je zgrozio Srbiju: Komšinicu udarao čekićem u glavu, udavio i bacio u reku, malu Anđelinu (3) zverski silovao i ubio!
vladica rajkovic ubistvo andjela jutjub pink copy - Copyright Printscreen/YouTube/Pink

Telo Dragane Stanković iz Vratarnice kod Zaječara izviučeno je iz Timoka kad je njen komšija Vladica Rajković, tokom saslušanja za brutalno silovanje i ubistvo male Anđeline Stefanović (3), priznao da je ubio i nju. Od ovih svirepih zločina pre sedam godina zanemela je cela Srbija. Rajković je kasnije za oba ubistva osuđen na ukupno 40 godina robije.

Monstrum je, 18. juna 2016. godine u Vratarnici ubio komšinicu Draganu Stanković i njeno telo bacio u Timok. Policija ga je privela na saslušanje, ali je on uspeo da obmane poligraf, pa je odmah pušten. To je bila fatalna greška koja je malenu Anđelinu koštala života, koju je zverski silovao i ubio dvadesetak dana kasnije

Printscreen/YouTube/Pink
Vladica Rajković

Prilikom izricanja presude, Rajković nije pokazao ni trunku kajanja, i to je dodatno šokiralo sve prisutne, naročito nesrećnu i neutešnu Anđelininu majku Danijelu.

Rajković je prvo tvrdio da nije ubio Draganu, ali je kasnije priznao i taj zločin. Kad su informacije proverene, pokatzalo se da je govorio istinu.

- Ubio sam je u njenoj kući. Udario sam je čekićem u glavu i potom udavio. Stavio sam telo u kolica, prekrio jorganom i odneo ga do reke i bacio - ispričao je Rajković načelnici Policijske uprave u Zaječaru.

Čekić u traktoru

Policija je pronašla i čekić kojim je tada osumnjičeni Vladica Rajković, uhapšen zbog otmice, silovanja i svirepog ubistva trogodišnje devojčice, ubio i Draganu Stanković. U traktoru koji je vozio nađen je i čekić, ali i mobilni telefon žrtve.

Vladica je na prvom saslušanju priznao samo ubistvo Anđeline dok je negirao da je ubio i Draganu Stanković. Na ponovnom saslušanju priznao je da je nedavno počinio još jedno ubistvo, a policija je krenula u pretragu reke iz koje je izvukla Draganino telo. Bez trunke kajanja priznao je i ubistvo trogodišnje Anđeline i pokazao policiji gde je ostavljeno tielo.

Baka Dragane Stanković, koju su novinari kontaktirali dok telo nije nađeno, ispričala je da ne zna šta se dogodilo između njene unuke i Vladice.

- Dragana i Vladica su se lepo slagali. On nam je pomagao oko svega, i u kući i van nje - rekla je baba nestale Dragane.

Printscreen/YouTube/Pink
Dragana Stanković

Meeštani su pričali, međutim, da su se njih dvoje posle ljubavne veze posvađali. Vladičin brat Perica Rajković tvrdio je da je njihov odnos bio čudan.

- Vladica se maltene preselio kod Dragane. Dugovao joj je 3.000 evra. Navodno joj je te pare vraćao na drugi način, a onda je Dragana nestala - kazao je Perica i dodao da je Vladica dugovao pare mnogima, čak i zelenašima i da je zbog toga imao puno problema.

Poveo je u šetnju

O tome zašto je ubio Draganu sa kojom je živeo, Rajković je na suđenju rekao da je to učinio jer mu je "dozlogrdilo zvocanje" i zato što ga je zbog duga navodno primoravala na seks.

Vladicu Rajkovića tužilaštvo je teretilo za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđeline Stefanović i za ubistvo Dragane Stanković. Rajković je na početku suđenja priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da je ubio i silovao.

Printscreen/YouTube/Pink
Anđelina Stefanović

On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima i da su zajedno pali, negirajući navode optužnice - da je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

Tog 9. jula 2016. godine Vladica je bio na rođendanu. Uzeo je Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Niko nije slutio zlo koje će da napravi, jer se Vladica tokom rođendana igrao s decom, dozvoljavao im da ga jašu, šalio se s njima i zabavljao ih. Umesto u šetnju, odveo je trogodišnju komšinicu u smrt.

Pošto je ubio Anđelinu, presvukao se i vratio na rođendan, gde je nastavio da mirno ispija pivo, kao da se ništa nije dogodilo. Majka je primetila da nema Anđeline, pa je celo selo organizovalo potragu i na kraju našli mrtvo dete u žbunju. Rajković je uhapšen dva sata posle toga.

Tokom suđenja, negirao je da je silovao. On je optužen da je devojčicu odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao. 

Monstruozna ispovest

- Pobesneo sam i poludeo kad je Anđelina počela da plače, zapomaže i vrišti, dok sam je svlačio i pokušavao da je poljubim. Batrgala se nogama kad sam pokušao da ih rastavim, pa sam morao da je udarim pesnicom i smirim - ovako je počeo svoj stravičan iskaz Rajković kod tužioca posle ubistva trogodišnje Anđeline.

Printscreen/YouTube/Pink
Dan sahrane Anđeline Stefanović

Istražiteljima nije bilo dobro kad je do sitnih detalja ispričao kako je ubio dete. Svima je bila muka i ne pamte ovakvu monstruoznu ispovest.

- Valjali smo se po prašini presahlog potoka. Nisam se više kontrolisao. Ona je vrištala, a ja sam radio svoje. Pucalo mi je u glavi dok je vrištala, pa sam počeo besomučno da je udaram pesnicama po stomaku i glavi. Nije prestajala da se dere, pa sam dohvatio kamen. Ona je i dalje vrištala, raspametila me i izgubio sam razum, udarao sam je dok je god bila živa. Mislim da je već bila mrtva kad sam završio - ispričao je totalno hladan, bez trunke kajanja, Rajković na saslušanju.

A onda je nastavio da opisuje još stravičnije detalje.

- Toliko sam je udarao da sam joj kamenom i pesnicama pocepao stomak. Od udaraca kamenom u glavu nisam video ni gde su joj oči - nastavio je da daje iskaz Rajković.

Posle zločina, kako kaže, poneo je i odvukao u obližnji šumarak, gde je zatrpao lišćem i pobegao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike