Ovo je Srbin koji je uhapšen kao član kolumbijskog kartela: Pre 12 godina oteo sina poznatog biznismena!

10.06.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

U međunarodnoj akciji zaplenjeno je 4,3 tona kokaina vrednog 250 miliona evra

Ovo je Srbin koji je uhapšen kao član kolumbijskog kartela: Pre 12 godina oteo sina poznatog biznismena!
Radivoje Saša Vučković profimedia copy - Copyright Profimedia/MUP

Mladić iz Srbije, Radivoje Saša Vučković (33), jedan je od uhapšenih u velikoj međunarodnoj akciji usmerenoj protiv kolumbijskog Zalivskog klana, koji se tereti da je iz Kolumbije u Evropu prebacio na tone kokaina.

Uhapšen je u Zagrebu sa M.M, a od njih je zaplenjeno više telefona, lap top, digitalna vaga, kao i automobil škoda.

Vučković je srpskoj policiji poznat od ranije, a javnosti je postao poznat posle otmice sina jednog biznismena 2010. godine u Beogradu.

Vučković je bio deo sedmočlane grupe koja je kod Hale sportova na Novom Beogradu otela mladića M.J. (18), kako bi od njegovog oca tražili otkup od 150,000 evra. Grupa je dolijala jer su ih kobnog dana snimile kamere.

Osim Vučkoviću, lisice su stavljene policajcu Darku Amanoviću, Milanu Dimitrijeviću, Filipu Iliću, Vanji Ninković, Filipu Jankoviću i Kristini Lazović.

Vučković je poslednjih godina, kako pišu hrvatski mediji, život nastavio u ovoj državi, a muškarac sa kojim je uhapšen M.M, kao i on, stari je znanac policije.

- M.M. je, inače, u Hrvatskoj pre desetak godina bio optužen kao član zločinačke grupe koja je od 2005. do 2009. iz Perua u Hrvatsku prokrijumčarila 38 kilograma kokaina - navode mediji.

Inače, u međunarodnoj akciji koja je izvedena u saradnji sa više evropskih policija zaplenjeno je 4,3 tona kokaina vrednog 250 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike