Nišliji danas vade deo noža iz lobanje: Epilog krvave svađe, izbo ga bivši suprug nevenčane žene!

10.06.2022

12:29

0

Povređenom Ž. R. je u lobanji ostao deo sečiva noža, koji se polomio prilikom krvavog pira N. N.

Nišliji danas vade deo noža iz lobanje: Epilog krvave svađe, izbo ga bivši suprug nevenčane žene!
Mesto pokušaja ubistva u niškom naselju Trošarina - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je nardebu o sprovođenju istrage protiv N. N. (36), zbog sumnje da je 6. juna oko 15.30 časova pokušao da ubije Ž. R. (36) bivšeg vanbračnog supruga svoje bivše vanbračne žene M. M, tako što ga je nožem ubo u glavu, vrat i rame. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, N. N. je u Višem sudu u Nišu određen jednomesečni pritvor.

- Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu protiv okrivljenog N. N. određen je pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana113 u vezi sta člana 30 KZ, koji po tom rešenju može trajati najduže do 5.jula.2022. godine - saopštio je portparol Višeg suda u Nišu Nikola Nikolić.

Rešenjem suda, N. N. je određen pritvor na osnovu člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 ZKP, odnosno zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio ili dovršio krivično delo, ali i jer je zaprećena kazna veća od 10 godina a način izvršenja i posledice su takvu da bi se njegovim puštanjem da se brani sa slobode uznemirlila javnost.

Kako je ranije pisano, povređenom Ž. R. je u lobanji ostao deo sečiva noža, koji se polomio prilikom krvavog pira N. N. On će danas biti operisan zbog te povrede na Klinici za Neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

- Danas će biti izvedena operacija izvlačenja sečiva iz kosti lobanje pacijenta, kako bi nakon toga bilo nastavljeno njegovo lečenje - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Kako se saznaje, sam komad noža koji je ostao u glavi Ž. R. ne predstavlja veliku opasnost po njegovo zdravlje, a sam zahvat izvlačenja dela sečiva nije komplikovan. No, to parče sečiva mora se izvadi da bi Ž. R. mogao biti snimljen magnetnom rezonancom a sve da bi se utvrdilo da li slabost jedne strane tela koju oseća potiče od povrede vrata koju je mu je naneo osumnjičeni nožem.

Da podsetimo, N. N, koji je i ranije imao posla sa zakonom zbog nasilja, toga dana je zahtevao od bivše vanbračne žene da mu dovede dete ali je ona navodno odbila jer je bio pijan. To je razbesnelo N. N. koji je počeo da preti M. M. da će je ubiti, kao članove njene porodice, ali i Ž. R., bivšeg vanbračnog supruga sa kojim M. M. takođe ima dete a prema kome je N. N. i ranije pokazivao netrpeljivost, verovatno zbog ljubomore.

N. N. je 6. juna prvo došao pred zgradu u naselju Trošarina u kojoj M. M. živi u iznajmljenom stanu sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom gde je vikao pa pivskom flašom polomio staklo na prozoru stana. Nakon toga, otišao je pred kuću Ž. R. koji živi oko dva kilometra dalje u Ulici Ljubomira Nikolića, i sačekao ga ispred kuće, očigledno znajući da će ići po sina u predškolsku ustanovu. Nakon što je Ž. R. izašao iz kuće na ulicu usledila je krvava drama - N. N. je potegao nož i izbo ga u glavu, vrat i rame…

Radmila R, majka povređenog Ž. R. ispričala je da je njen sin i ranije dobijao pretnje od N. N. koji bi ga kritičnog dana sigurno ubio, da nije dotrčao drug Ž. R. sa palicom i odbranio ga od napadača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike