Anica spasila Nišliju od sigurne smrti: Deo noža mu je ostao u glavi, krvario je i stalno postavljao isto pitanje!

06.06.2022

19:37

0

Autor: Maja Kostić

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru saopšteno je da je povređeni čovek u odeljenju reanimacije Urgentnog centra.

Anica spasila Nišliju od sigurne smrti: Deo noža mu je ostao u glavi, krvario je i stalno postavljao isto pitanje!
Anica Đaković - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Bečlijka Anica Đaković, prva je priskočila u pomoć Nišliji Ž.R. (36) koji je danas oko 15.30 sati izboden nožem ispred svoje kuće u ulici Ljubomira Nikolića. Devojka, inače Bosanka poreklom, iskoristila je svoje iskustvo stečeno na poslovima stjuardese da spreči da čovek iskrvari do dolaska Hitne pomoći.

- Živim u Beču a ovde sam došla kod momka, sedeli smo danas u dvorištu kada smo čuli neku galamu a zatim videli i nekog momka u žutom šorcu kako beži. Došla sam do kapije, moja svekrva je rekla da je na ulici neko krvav pa sam otrčala do kola, uzela kutiju sa kompletom za prvu pomoć jer sam kao stjuardesa bila u prilici da pomažem povređenim ljudima. Videla sam dve cure kako mu  brišu krv, ali je mnogo curilo, posekotina je bila u neposrednoj blizini vrata, uz samu arateriju.

- Uzela sam gazu, zaustavila krv i pritiskala ranu dok Hitna pomoć nije stigla. Zaista su bili brzi, pokušali smo malo da ga pomerimo jer je nekako ležao nizbrdo a ruka mu je poplavela. Kada je medicinska ekipa stigla,  htela sam da odem, ali su me oni zamolili da pritiskam ranu dok ga ne stave na nosila –  opisuje Anica stravičan događaj kome je svedočila.

Kaže da je čovek bio svestan te da je sve vreme pitao za svoju porodicu.

- Pitao je za sina, molio je da neko ode po njega u školu.  Njegova majka i drugar su bili tu kraj njega, govorio im je da uđu u kuću, da ne izlaze, bio je zabrinut za njih.  Pokušavao je da vikne ali što je jače govorio to je krv više lila. Molila sam ga da se ne napreže, bojala sam se da ne iskrvari – rekla je ova  devojka.

24sedam/Maja Kostić
 

Niška policija je saopštila da je policija brzom i efikasnom akcijom u saradnji sa  Višim javnim tužilaštvom uhapsila N.N. (36) neposredno nakon što je, kako se  sumnja, izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. 

- N.N. se sumnjiči da je danas u ulici Ljubomira Nikolića nakon verbalne rasprave nožem naneo ubodne radne tridesetšestogodišnjem muškarcu koji je prevezen u Klinički centar Niš. Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu – navela je policija.

Kako saznajemo, neposredno pre  krvavog obračuna policiju je pozvala žena koja je zatražila pomoć jer je njen bivši partner, osumnjičeni N.N. pretio njoj  i Ž.R. Kada je policija stigla zatekla je Ž.R. u lokvi krvi dok je napadač pobegao ali je vrlo brzo lociran i uhapšen. 

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru saopšteno je da je povređeni čovek u odeljenju reanimacije Urgentnog centra.

- Pacijent ima ubodne rane vratnog dela, glave i levog ramena. Deo noža mu je ostao u glavi pa će biti preveden na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg zbrinjavanja. Svestan je, komunikativan, hemodinamski stabilan – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike