U Rumi za dva dana tri krađe, Rumljanin pucao, bacao bombu! Načelnik PS Ruma nemi posmatrač

30.05.2022

18:22

0

Autor: 24sedam

U noći između nedelje i ponedeljka, na teritoriji Rume i Iriga, dogodilo se više teških krađa, a policija ne reaguje

U Rumi za dva dana tri krađe, Rumljanin pucao, bacao bombu! Načelnik PS Ruma nemi posmatrač
kursumlija policija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

U noći između nedelje i ponedeljka, na teritoriji Rume i Iriga, dogodilo se više teških krađa. Provalnici su, kako pišu Sremske vesti, pod okriljem noći, odgovarajućim alatom provalili u više kuća i stanova u kojima su pričinili štetu i izvršili premetačinu u potrazi za novcem i nakitom. Istraga je u toku.

Prema kazivanju Rumljana, policija iz ovog grada odavno je nemi posmatrač zločina i kriminala u tom sremskom gradu. Ništa se ne čini da se nemili događaji spreče. Pre samo nekoliko dana dogodio se zločin u Inđiji, a počinilac je upravo iz Rume. Jedan muškarac napao je drugog i pucao u njega, a zatim je bacio i bombu. On je nabavio ovo oružje na teritoriji rumske opštine, a policija, kao što smo već napomenuli, ništa nije uradila po tom pitanju, kako bi otkrila, kojim kanalima je uspeo da dođe do pištolja i bombe.

Zoran R. je 26. maja pozvao Dragana K. da se nađu u kafiću "kako bi mu dao novac" koji mu je navodno dugovao. Dragan je došao na dogovoreno mesto sa prijateljem, međutim kada se Zoran pojavio, prišao je njihovom stolu, i kako se vidi i na snimku sa sigurnosne kamere, odmah uperio pištolj u Dragana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Zoran je jednom zapucao, ali je srećom promašio svoju metu. U tom trenutku Dragan je skočio na njega, dok su gosti koji su se nalazili u lokalu ili razbežali ili pokušali da se sakriju ispod stolova. U tom trenutku, Zoranu se pištolj srećom zaglavio.

On, međutim, nije odustao od svoje namere nego je otišao do kola, a potom se vratio sa ručnom bombom u rukama. Dragan i njegov prijatelj su ga videli i dali su se u beg u lokal. Dragan je krenuo ka drugim izlaznim vratima iz kafića koja vode do obližnjeg auto-servisa, dok se njegov prijatelj sakrio iza šanka. U tom trenutku Zoran je otvorio vrata lokala, bacio bombu unutra i pobegao.

Foto: Instagram/moj_beo_grad
 

Dragana je geler pogodio u vrat i naneo mu posekotinu, ali drugih povreda, srećom, nema. Bomba je pala između separea i šanka, ostavila rupu u podu i napravila veliku materijalnu štetu u lokalu.

- Policija sve to mirno posmatra. Ne osećamo se bezbednim - kaže jedan od Rumljana.

Na teritoriji rumske opštine u protekla tri meseca SBPOK (Služba za borbu protiv organizovanog kriminala) izveo je nekoliko hapšenja. Prema informacijama 24sedam iz policije, rumska Policijska uprava o tome nije ni obaveštena. 

- Sumnjamo da riba smrdi od glave i da bi načelnik rumske policije najverovatnije prodao informaciju, pa zbog toga naši načelnici nemaju poverenja u njega i on nije uključen ni u jednu akciju - kaže za 24sedam izvor iz SBPOK.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike